Anne Fischer

Black Belt

Tijdens mijn vorige baan als Innovatie consultant zag ik dat er veel inefficiëntie en verspilling binnen organisaties is. Dit wilde ik altijd al aanpakken en verbeteren, daarom dacht ik hier moet ik iets mee doen. Dit sluit volledig aan bij Lean Six Sigma en daarom ben ik me hier ook meer in gaan verdiepen. Hoe meer ik te weten kwam, hoe meer geïnspireerd ik raakte en daarom ben ik heel blij dat ik hier mijn werk van kan maken.

Waar komt de interesse vandaan?

"Hoe meer ik te weten kwam over Lean Six Sigma hoe meer geïnspireerd ik raakte en daarom ben ik heel blij dat ik hier mijn werk van kan maken."

Als innovatie consultant hielp ik innovatieve IT bedrijven met het aanvragen van subsidies. Klanten waren voornamelijk kleinere bedrijven die heel veel verschillende problemen tegelijk wilden oplossen en deadlines vrijwel nooit haalden. Lean Six Sigma geeft de tools en handvatten waardoor deze deadlines wel gehaald kunnen worden en problemen structureel worden opgelost. Dat vind ik het mooie aan Lean Six Sigma, het onmogelijke wordt mogelijk gemaakt door iedereen binnen de organisatie en niet alleen door het management. Bij Lean Six Sigma is iedereen die onderdeel van het proces uitmaakt even belangrijk en alle input wordt gewaardeerd.

Waarom LSSP?

Naast het doen van verbetertrajecten vind ik het geven van trainingen en workshops ook erg belangrijk in mijn werk. Mensen echt iets leren en inspireren is het leukste dat er is. Zeker als je die mensen kan activeren en ze hetgeen dat ze hebben geleerd ook gaan toepassen. Door het gebruik van Lean Six Sigma krijgen mensen vaak weer veel meer zin in hun werk en kunnen ze wel een verschil maken. Dit wil ik graag stimuleren en hiervoor krijg ik de mogelijkheid bij LSSP.

“Het mooie aan Lean Six Sigma vind ik dat het onmogelijke mogelijk wordt gemaakt ”

Waarom Lean Six Sigma?

Verandering is voor veel mensen vaak eng, (negatief) dus gaan ze het uit de weg. Voor mij persoonlijk staat verandering gelijk aan verbetering en is dit dus altijd positief. Verbetering staat gelijk aan Lean Six Sigma omdat dit altijd het doel is. Dit wil ik graag overbrengen aan anderen zodat verandering een positieve associatie krijgt. Door verandering in combinatie met het gebruik van Lean Six Sigma kan veel bereikt worden. Hier komt mijn enthousiasme voor Lean Six Sigma vandaan.  

“Voor mij persoonlijk staat verandering gelijk aan verbetering en is dit dus altijd positief ”

Mensen iets leren, inspireren, continu verbeteren en ervaringen delen dat is waar ik energie van krijg. Herken je dit? Neem dan contact op met mij of een van mijn collega’s. We helpen je graag met het kijken naar de mogelijkheden.