Green Belt training

Collega mee ontvang 15% korting voor beide training-4

Optie nemen op een Green Belt training

Voor de (aankomende) verbeteraars die een optie willen nemen op een training maar nog niet definitief willen inschrijven. Ideaal om nog even de tijd te nemen voordat je een definitieve beslissing maakt of de training te bespreken met je werkgever. Na 14 dagen verloopt jouw optie en wordt je automatisch uitgeschreven voor de training.

Waarom LSSP?

 

  • Zelfstandig een verbetertraject afronden
  • Brede basis verbetermethoden inzetten
  • Workshops faciliteren
  • Black Belts ondersteunen
  • Teamleden coachen

Inhoud Green Belt

 

De Green Belt bestaat uit  6 dagen (Lean) of 8 dagen (+2 extra Six Sigma dagen). Tijdens de Green Belt training komen er diverse aspecten omtrent het verbeteren binnen een organisatie aan bod. Tijdens de training leer je zelfstandig een (afdeling-overstijgend) verbetertraject uit te voeren volgens de A3 methode en DMAIC aanpak.

Vul de velden in

Vul de velden in

Veelgestelde vragen

Voorwaarden:

  • Green Belt theoriebewijs

Criteria:

  • Traject op operationeel niveau
  • Realisatie en visualisatie van een significante verbetering, afhankelijk van organisatie context en proces
  • Juiste keuze en toepassing van werkvormen/ tools voor de uitvoering van het verbetertraject
  • 1 DMAIC / A3 traject of meerdere Kaizen events
  • Indicatief: besparing van een Green Belt traject is minimaal EUR 25.000,-- per jaar

"Lean en Six Sigma waren in de 20e eeuw twee gescheiden werelden, maar zijn uiteraard ‘samenzinnig’ inzetbaar ".

In onze visie is een zekere combinatie van Lean en Six Sigma regelmatig nuttig om blijvende resultaten te realiseren.

De belangrijkste overeenkomst? Beide aanpakken staan in dienst van de klant. Anders gezegd, zowel Lean als Six Sigma hebben de klant als vertrekpunt voor verbetering.

Lean Trainingen LSSP

Lean richt zich daarnaast op het verminderen van verspillingen en helpt om de klant, medewerker en leverancier effectief samen te werken. Lean is zelfs een filosofische benadering, een manier van werken die vanuit de werkvloer leidt tot dagelijkse, kleine verbeteringen. 

"Wij hebben onze Lean trainingen bij LSSP ondergebracht, juist omdat we mensen wilden opleiden die meer kunnen dan standaard Lean oplossingen invoeren, of enkel ‘taakjes’ doen." – Black Belt Isabelle Rozema-Zilvold – FMCG

Voor gedragsverandering kan ‘Lean werken’ derhalve ook heel effectief zijn. In al onze Lean trainingen komen zowel de Lean principes en werkvormen, als de Six Sigma DMAIC-projectaanpak (als A3-methode) en de Belt-structuur terug (t.b.v. herkenbaarheid).

Lean Six Sigma Trainingen

Six Sigma voegt hier projectmanagement, grondige data-analyses en -visualisaties aan toe. Six Sigma adviseren wij om afdeling overstijgende (variatie)problemen op te lossen. Het is, kortom, meer projectmatig en analytischer werken.

Onze 'Lean Six Sigma' trainingen voegen hier verdere Six Sigma kennis aan toe.

Welke training hangt ook van uw werk en behoefte af

Welke training het beste bij u past, hangt af van de organisatie waar u voor werkt en wat uw uitdaging is.

Waar, waarmee en waarin ben ik veelal actief? Iedere situatie is uniek en we helpen u graag bij de keuze. Vaak geldt onderstaande indeling.

 

Je kunt in principe meteen een Green Belt training volgen

Dit werkt inderdaad anders dan bij karate of andersoortige 'martial art'. 

Waarom doen mensen dan (soms) de Yellow Belt of Orange Belt eerst? 

Er zijn genoeg mensen die eerst de Yellow of Orange Belt training volgen, voordat ze erna bijvoorbeeld de Green Belt training volgen. Maar dit hoeft dus niet. In het kort: als het vooral om bewustwording van Lean (Six Sigma) gaat, in plaats van een meer ‘trekkende’ rol.

Of als je twijfelt of een forse (tijds)investering wel de moeite waard is. 

Wanneer zijn Yellow of Orange Belt trainingen dan überhaupt aan te bevelen? 

De Yellow en Orange Belt trainingen zijn bedoeld als “awareness” (bewustwording) trainingen.

Anders gezegd, om ‘bekend’ te raken met Lean principes en/ of Lean Six Sigma projecten, zijn de wat korter durende trainingen heel geschikt. Doelgroep is vaak: medewerkers die ‘wel eens helpen’ met een verbetertraject. Of voor nieuwe medewerkers in een organisatie.

Een bewustwordingstraining is dus niet zozeer bedoeld voor een projectleider of adviseur, ofwel niet voor een ‘trekker’ van een (groot) verbetertraject. Daar heb je weer eerder de Green Belt of Black Belt training voor. 

Voor wat betreft de tijdsinvestering: bedenk dat de “awareness” trainingen (Yellow / Orange Belt) maar enkele dagen duren. Geen zes tot wel 18 dagen (zie de Lean Green Belt respectievelijk Lean Six Sigma Black Belt training). 

Ik zie de prijzen van jullie Open Trainingen (naast tarieven over coaching en consultancy) op de website. Allen exclusief BTW.

Zijn er nog bijkomende kosten?  

In het kort: nee (behalve als je soms met de auto bent).   

Bij best wat opleidingsinstituten krijg je inderdaad ‘extra’ trainingskosten, zoals kosten voor opleidingsmappen, een te bestellen boek, lunch, koffie of thee, ruimteverhuur.

Dat alles is inbegrepen. 

Alleen bij de locaties in het centrum van de grote steden, daar hebben we te maken met gemeentebeleid. Te Rotterdam en Amsterdam. En dat beleid verandert ook wel eens.  

Wij hanteren dus geen prijstactieken, zoals je voorheen bij het kopen van vliegtickets (te) vaak te laat zag. Wel rekenen we met BTW (21%). Maar dat dat had u waarschijnlijk al gevonden op onze website.

Bijkomende kortingen dan?

In het kort: ja dat is mogelijk 

Als u met uw collega of met nog meer mensen onze Open Training volgt, dan krijgt u een meervoudige staffelkorting. 30% korting bij de 2e training.

Ofwel: 15% korting gemiddeld bij meervoudige afname.

Wat als ik ook praktijk gecertificeerd wil worden? Of extra consulting inkoop? 

Indien je / u ook coaching of extra advies bij ons inkoopt, betaalt u wel eventuele reis- en verblijfskosten van de consultant. 

In het kort: nee, het is niet verplicht bij aanvang van de Open Training
Het is een beetje een 'kip & ei' verhaal.
Je kunt eerst de theorie doen, alvorens je met de praktijk begint. Soms helpt het om eerst wat heorie te volgen, alvorens je je comfortabel voelt om met een geschikt verbetertraject te beginnen.
Zeker als je een lokale 'pionier' bent!  
Wij adviseren wel ten zeerste om (op den duur) praktijkervaring op te doen!
Oftewel, dat je met een verbetertraject aan de slag gaat.
Immers, om het simpel te maken ... heb jij leren fietsen met een boek of training? Dacht het niet.  
Maar 'praktijk doen' kun je ook na de eerste paar trainingsdagen doen. Is ook prima natuurlijk. Kom je zelfs beter 'beslagen' ten ijs.  
Maar om na twe jaar eens met wat praktijk te beginnen. Is dat ideaal? Wij menen van niet. Een 'beetje zonde' zelfs. 
Leren door te doen, is ons inziens nodig om een 'verbeter-topper' te worden.
Maar voorafgaand aan deze 'Open Trainingen' dus niet verplicht om een verbetertraject door je sponsor 'ondertekent al' mee te nemen. Wel verstandig om er al vast over na te denken en om intern 'af te stemmen' ...  
Weet je nog niet helemaal zeker of een open Green Belt training bij jouw situatie past?
Doe dan de Keuzehulp!