Jeffrey Brinkman

Black Belt

Jeffrey Brinkman

Jeffrey Brinkman

De waarde van Lean inzien en de kracht ervan ervaren. Iets wat mij ook overkomen is. Mijn eerste ontmoeting met Lean was in de schoolbanken.  Tijdens 1 van de vakken in het eerste jaar stond een stukje geschreven over Lean Six Sigma. Het deed me destijds vrij weinig, om eerlijk te zijn. De echte ontmoeting kwam jaren later, waar ik de verbeterkracht van Lean in de praktijk zag.

Het was vanaf dat moment dat ik begreep wat het is, door het te doen en te ervaren. Dat gaf ontzettend veel energie. In een groot programma ging een van de projecten over het optimaliseren van de huidige front- en backoffice processen. Op een typische Lean manier zijn we ieder proces af gegaan en zijn we telkens per proces bepaalde fases doorlopen. Beginnen met een probleemstelling, gevolgd door een data analyse en het in kaart brengen van de huidige situatie om vervolgens van verspillingen tot concrete verbeterplannen te komen. Zogenoemde kaizen cycli, allemaal in workshops. Als onderdeel van het project team hebben we samen met de collega’s die de processen dagelijks uitvoeren een behoorlijk verbeterpotentieel ontdekt. Allemaal om uiteindelijk de klant beter van dienst te zijn, door bijvoorbeeld kortere doorlooptijden.

“Een nieuwsgierige en positief kritische consultant
met oog voor detail”

De kracht van Lean is niet alleen het verbeterpotentieel ontdekken en daadwerkelijk verbeteringen doorvoeren. De kracht zit hem voor mij met name in de vorm waarin dit gedaan wordt. Via workshops gezamenlijk het probleem tackelen. Leren van elkaar en leren met elkaar. Dat geeft energie en dat werkt, net als bij een virus, besmettelijk. Vanwege die besmetting besloot ik dat ik meer wilde doen met Lean, zowel als consultant en als trainer, maar ook via 1-op-1, of 1-op-meer coaching. Ik ben daarom blij deze rol bij LSSP te kunnen vervullen en kijk uit naar ontzettend veel mooie momenten in de toekomst waarin we samen kunnen verbeteren!

Graag nodig ik u uit om direct met mij contact op te nemen als u ook in bovenstaande geïnteresseerd bent.

Mail : Jeffrey.Brinkman@leansixsigmapartners.nl

Tel: 06 - 55 12 88 56

Industrie ervaring

Banken en Verzekeraars
IT
Transport, Logistiek en Vervoer

 

 

Functionele ervaring

Customer Service
Finance
Front- en backoffice
IT

Wat zeggen klanten over ons