Jeffery Brinkman

Green Belt

Jeffrey Brinkman

Jeffrey Brinkman

“Besmet raken met het Lean virus”… In de goede zin van het woord dan uiteraard. Iets wat mij ook overkomen is. Het overkomt je letterlijk. Mijn eerste ontmoeting met Lean was in de schoolbanken. Tijdens 1 van de vakken in het eerste jaar, volgens mij wat het “Operations Management”, stond een stukje geschreven over Lean. In het begin van mijn professionele loopbaan was daar de 2e ervaring met Lean. Als interim professional bij een grote bank kwamen we iedere ochtend samen in een dagstart. Even met elkaar in gesprek over de resultaten van gisteren, de planning voor vandaag, maar ook even in gesprek over hoe het gaat. Een ontzettend laagdrempelige manier om aandacht te schenken aan zowel de teamgeist als de sturing op doelstellingen, gezamenlijk in 1 kort moment. De echte ontmoeting kwam jaren later, waar ik de verbeterkracht van Lean in de praktijk zag.

Het was vanaf dat moment dat ik begreep wat het is, en hoe het voelt om ergens “besmet” mee te raken. Besmet raken uitte zich in ontzettend veel energie en enthousiasme. Hoe cliché dat ook klinkt. Ergens energie van krijgen is een ontzettend fijne ervaring. Je weet vanaf dat moment waar je verder mee wil en in welke richting je carrière zich gaat ontwikkelen. In een groot programma was een deelproject het optimaliseren van de huidige front- en backoffice processen. Op een typische Lean manier zijn we ieder proces af gegaan en zijn we telkens per proces bepaalde fases doorlopen. Beginnen met een probleemstelling, gevolgd door een data analyse en het in kaart brengen van de huidige situatie om vervolgens van verspillingen tot concrete verbeterplannen te komen. Zogenoemde kaizen cycli, allemaal in workshops. Als onderdeel van het project team hebben we samen met de collega’s die de processen dagelijks uitvoeren een behoorlijk verbeterpotentieel ontdekt. Allemaal om uiteindelijk de klant beter van dienst te zijn, door bijvoorbeeld kortere doorlooptijden.

“Een nieuwsgierige en positief kritische consultant
met oog voor detail”

De kracht van Lean is niet alleen het verbeterpotentieel ontdekken en daadwerkelijk verbeteringen doorvoeren. De kracht zit hem voor mij met name in de vorm waarin dit gedaan wordt. Via workshops gezamenlijk het probleem tackelen. Leren van elkaar en leren met elkaar. Dat geeft energie en dat werkt, net als bij een virus, besmettelijk. Vanwege die besmetting besloot ik dat ik meer wilde doen met Lean, zowel als consultant en als trainer, maar ook via 1-op-1, of 1-op-meer coaching. Ik ben daarom blij deze rol bij LSSP te kunnen vervullen en kijk uit naar ontzettend veel mooie momenten in de toekomst waarin we samen kunnen verbeteren!

Graag nodig ik u uit om direct met mij contact op te nemen als u ook in bovenstaande geïnteresseerd bent.

Mail : Jeffrey.Brinkman@leansixsigmapartners.nl

Tel: 06 - 55 12 88 56

Industrie ervaring

Banken en Verzekeraars
IT
Transport, Logistiek en Vervoer

 

 

Functionele ervaring

Customer Service
Finance
Front- en backoffice
IT