Joost Haverkamp

Senior Black Belt, Interim Operations Manager

Mijn passie voor Lean Six Sigma is aangewakkerd bij mijn eerste baan als productie trainee in de kaasindustrie, waarbij ik verbeterprojecten als omsteltijd- en kaasafvalreductie heb uitgevoerd. Dit deed ik toen aan de hand van PDCA, de voorloper van Lean. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan bij Heineken als teamleider productie en heb hier mijn eerste leidinggevende ervaring opgedaan. Bovendien heb ik twee verbeterteams geleid o.b.v. Total Productive Maintenance. Daarna ben ik Lean Six Sigma Black Belt bij Philips Lighting geworden. Hier heb ik supply chain verbeterprojecten gedaan in fabrieken in Aaken en Turnhout o.b.v. DMAIC. Vervolgens ben ik gevraagd Supply Chain Manager te worden bij een lampenfabriek van Philips.

 

"Mijn passie voor LSS is aangewakkerd tijdens mijn eerste baan in de kaasindustrie. Verbeteringen werden toen uitgevoerd obv PDCA, de voorloper van Lean. "

Bij Royal Vezet ben ik als operations manager aan de slag gegaan, waarbij ik een maaltijden- en pizzafabriek heb aangestuurd. In deze fabriek heb ik Lean Operational Management geïntroduceerd. Bij Nature’s Pride heb ik als Director Operations van een exotische groente en fruit fabriek een Lean Six Sigma programma geïmplementeerd. Voordat we begonnen zijn met de Lean transformatie, hebben we mensen van alle lagen (productiemedewerkers t/m directie) in de organisatie opgeleid met Lean Six Sigma om bewustwording en zelfredzaamheid te creëren. Mijns inziens is opleiding en coaching on the job een van de kritische succesfactoren naast de meer technische Lean tools.

Graag help ik organisaties en medewerkers niet om harder maar slimmer te werken en dat problemen structureel worden opgelost in plaats van dat de waan van de dag regeert. Dit resulteert uiteindelijk in een structurele hogere klanttevredenheid, efficiencyverbeteringen en betrokkenheid van de medewerkers. Dit doe ik door niet alleen in korte tijd een

“Ik help organisaties en medewerkers niet om harder, maar om slimmer te werken.”

organisatie door te lichten en een verbeterplan te presenteren, maar ook door deze verbeteringen daadwerkelijk te (laten) implementeren en te verankeren in de organisatie.

Ik krijg er energie van als ik zie dat medewerkers uiteindelijk zelf verbeteringen kunnen doorvoeren en zij zelf ervaren dat Lean Six Sigma hun werk makkelijker en leuker maakt. Medewerkers weten namelijk zelf het best waar de schoen wringt en waar verbetermogelijkheden zijn. Mijn taak is slechts om te faciliteren en te coachen.

 

“Medewerkers weten zelf het best waar de schoen wringt en waar verbetermogelijkheden zijn. Mijn taak is slechts om te faciliteren en te coachen.”

Zoekt u iemand die zowel leidinggevende als consulting ervaring heeft met de implementatie Lean Six Sigma in productie- en logistieke omgevingen in Food, FMCG en Industrie neem dan gerust contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek