Onze LSSP Innovatie: 'flexibel leren'. Trainingen gaan door. Virtueel, hybride of fysiek.

LSSP, corona en trainingen

Marcus Bergman on Oct 16, 2020 4:50:47 PM

Geachte lezer / deelnemer / klant, 

Nu de cijfers eindelijk de 'goede kant op' lijken te gaan, zijn we als land begonnen met versoepelingen. Mondjesmaat, dat wel, maar toch. 

Dit houdt in, dat wij op waarschijnlijk korte termijn standaard overgaan op fysieke trainingen (in plaats van virtueel, zoals het afgelopen half jaar het geval was). Tot die tijd houden wij het nieuws vanuit de regering uiteraard in de gaten. Wordt vervolgd.  

------------------------------------------ 

In coronatijden zijn de zogenaamde 'Virtual Classrooms' populair geworden in Nederland. Of je het nu 'interactieve-Live-training-op-afstand-in-je-lekkere-thuisstoel' of 'Live-leren-thuis' noemt, of dus 'Virtual Classroom'... vanaf september continueren we deze trainingen. 

Maar nu komt het. 

Wij bieden BUITEN de LOCKDOWNS (is risiconiveau 5/5, zie hieronder ook overheidsinformatie aangaande de routekaart) ook Hybride trainingen aan.

Immers, velen waarderen de fysieke klassikale training boven een virtuele training. Ook in corona-tijden. En ja, dat kan en mag in bepaalde fases. Mits we een vaste zit-plek, de 1,5 meter en goede ventilatie hanteren, etc. Niets mis mee. Toch?

Misschien dat er over een maand verdergaande maatregelen komen? Of dat je door afwachting van de uitkomst van een test net die dag thuis moet wachten? Of dat je mogelijk over twee maanden weer fysiek training kan volgen? 

Hybride trainingen zijn hier de uitkomst!

Hybride Trainingen: Fysiek én Virtueel tegelijk

Wil je jezelf blijven ontwikkelen? Nog beter in verbeteren worden? Veel tips van praktijkervaren consultants c.q. trainers ontvangen? Naar een Next Level gaan als professional door vaardigheden aan te leren? Dan zijn de hooggewaardeerde LSSP trainingen iets voor jou. 

Maar misschien dat er straks nóg strengere corona-maatregelen aankomen. Een volledige lockdown. Of dat je straks een corona-test doet en zo twee dagen thuiszit, nét tijdens die goede en leerzame trainingsdagen. Gaan we als organisatie in 2021 wel weer trainingen fysiek toelaten? Niemand die het nu zeker weet. 

Dan zijn onze hybride trainingen iets voor jou. Je mag fysiek, maar dus ook virtueel  meedoen. We schalen op (virtueel) bij een lockdown, of schalen af zoals in juni 2020. Altijd in overleg. Niks uitstel of her-plannen. Nu ja, als je écht niet kunt. Denk aan ziekte. Dan regelen we alternatieven natuurlijk voor je. Want flexibel zijn we. Daar kun je van op aan.

Nieuwe corona-maatregelen sinds 14 oktober  

Zoals bekend; sinds 14 oktober zijn er door de overheid nieuwe corona-maatregelen aangekondigd. 

Trainingsinstituten, net als bijvoorbeeld scholen en theater, hebben een zekere mate van uitzonderingspositie. Ook nu weer. 

De bijbehorende regels worden bij LSSP uiteraard gerespecteerd en gehandhaafd, zoals op 15 oktober 2020 is aangegeven door de rijksoverheid (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven). Specifiek in het kader van onder andere trainingen, zijn er aandachtspunten en uitzonderingen onder kopje "Maatregelen voor binnen".

Type trainingen per risiconiveau: de routekaart

Hieronder is de zogenaamde routekaart van de Rijksoverheid weergegeven. Nu zitten we in niveau: "zeer ernstig". Om duidelijk te zijn inzake welk type trainingsaanbod wanneer kan, hebben we eronder aangegeven wat voor trainingen we in welke fase aanbieden. 

Overheid coronamaatregelen per risiconiveau

                 Type Trainingen LSSP per risico-niveau corona

Bij niveau "lockdown" verzorgen wij bijvoorbeeld enkel een 'Virtual Classroom' als training. Bij het niveau "zeer ernstig" zijn we dus extra flexibel met de zogenaamde Hybride trainingen. Geen extra kosten. Maar u weet wel wanneer de training doorgaat.     

Regels op locatie (fysiek) bij LSSP 

Regels samengevat die LSSP hanteert bij haar trainingen c.q. opleidingen:

- We kijken per risiconiveau wat past. Uiteraard

- Er vindt een gezondheidscheck plaats 

- Groepsgrootte wordt aangepast, afhankelijk van de ruimte

- Indien fysiek / op locatie: iedereen een vaste zitplaats (placeren), zonder roulatie

- Uiteraard houdt iedereen 1,5 meter afstand, niet handen schudden, niesen in binnenkant arm-hoek, zijn er visuele borden, is er een gezonde aanspreekcultuur, etc.  

- Lunch: iedereen krijgt op de training-locatie Soesterberg zijn eigen lunchpakket (dieetwensen worden meegenomen)  

- Meerdere keren per dag wordt er schoongemaakt 

Uiteraard zal de gradatie afhankelijk van het risiconiveau zijn en van eventuele toekomstige wijzigende maatregelen. 
 

Details volgen uiterlijk één of twee werkdagen voorafgaand aan de betreffende training per email. Graag tot ziens!   

Met een vriendelijke groet online,

het LSSP team. 

Populair

Gerelateerde artikelen