LSSP Maatregelen Coronavirus

Marcus Bergman on Mar 13, 2020 1:43:28 PM

Nederland heeft, sinds maart 2020 en erna, serieus te maken met gezondheidsrisico's vanwege het Coronavirus.   

Alle 'fysieke' groeps-trainingen, workshops of andersoortige 'evenementen' van LSSP worden of zijn verplaatst voorbij 1 juni. Dit is ook conform de laatste maatregelen van het kabinet (d.d. 23 maart).

Gezonde alternatieven, als 'training op afstand' (virtual classrooms), webinars en digitale workshops, worden in overleg met deelnemers ingevuld en gestart vanaf 30 maart. 

Coronavirus_LSSP_Lean_Hygienemaatregelen

Maatregelen LSSP intern (indien van toepassing)

Per telefoon, email, 'online meetings' of anderzijds 'op afstand' communiceren is het meest vanzelfsprekend. De meeste collega's van LSSP werken bijvoorbeeld thuis. 

Lean en verbetermaatregelen horen bij elkaar. Derhalve heeft het LSSP team aanvullende hygiëne-maatregelen intern doorgevoerd (indien thuiswerken niet lukt), zoals:

- Sieraden afdoen op kantoor. Een maatregel welke voorkomt in onder andere de zorg en voedingindustrie. Wij hebben dat verder doorgetrokken, voor zover mogelijk. 

- Besmetting krijg je door hoesten, kuchen en 'virus bevuilde' deurklinken en toetsenborden, etc. Niet door iemand te zien. Neem wel altijd genoeg afstand (anderhalf meter of meer) tussen elkaar. Ook als iemand niet niest.  

- Meer deuren blijven openstaan (lees: het voorkomen van overdracht via deurhendels). Ook worden extra schooonmaakacties gedurende de dag (op bijvoorbeeld deurhendels) uitgevoerd.

Bovenstaand zijn enkele van onze genomen maatregelen, welke aangepast worden op basis van nieuwe richtlijnen (voortschrijdend inzicht).  

Uiteraard houd eenieder rekening met de hygiëne-richtlijnen van het RIVM. 

Om de woorden van oud-minister Bruins te gebruiken: zo letten we een beetje op elkaar. Het zijn immers bijzondere tijden.    

Ook al minderen we fysiek contact, welkom bent u 

Wij heten u graag, ook in deze pandemie, welkom. Ook al wordt het een alternatief op handenschudden. Zoals een webinar of 'Virtual Classroom'. 

Met een vriendelijke 'online' groet, het LSSP team.