Robert Herok

Black Belt

Hoe begonnen?

“Al jullie werk gaat naar India”. Dat was de boodschap aan een paar honderd IT-professionals en mijn eerste grote veranderproces. Het was 2003 en in de voorgaande jaren bij IBM was ik al gewend aan ‘verandering is de enige constante.’

"Verandering is de enige constante"

Maar deze verandering werd anders. We boden mensen de mogelijkheid hun Persoonlijk Leiderschap te ontwikkelen en verandering als kans te zien. Van passief volgen naar actief richting geven aan je werk en leven. Het bleek een schot in de roos en voor mij was het duidelijk: mensen zijn cruciaal voor het succes van de verandering en de organisatie. 

Verandering in de praktijk

Mijn eerste serieuze ervaring met Lean Six Sigma had ik in 2008 bij Nuon, als leidinggevende van procesverbeteraars die bij hun verbeterprojecten de Lean methodiek (mede) introduceerden. Bij Liander Klant & Service kreeg ik de mogelijkheid een klantcontact team opnieuw op te bouwen en operationeel aan te sturen volgens Lean principes.

"Steeds bleek: mensen in eigen kracht met de beschikking over de juiste Lean Six Sigma tools en support werkt! "

Ik ben daarna bij Liander in verschillende rollen verder betrokken bij veranderingen. Zo ook samen met een aantal huidige LSSP collega’s bij de implementatie van een performance verbetering programma. Hierbij ondersteunde ik teams, teamleiders en managers als Lean Consultant. En steeds bleek: mensen in eigen kracht met de beschikking over de juiste Lean Six Sigma tools en support werkt!

Wat ik bij IBM zag heb ik de afgelopen jaren ook bij andere organisaties gezien: mensen bepalen het succes van de verandering en de organisatie. Lean Six Sigma onderkent dit belang en is waarschijnlijk mede hierdoor een zeer succesvolle filosofie bij veranderprocessen. Indien juist toegepast en door (hoger) management ondersteund een echte win-win voor klant, medewerker en organisatie.

Gebundelde kracht

Samen met mensen stappen zetten en resultaten boeken geeft mij veel energie. De mensen in eigen kracht met gebruik van de juiste Lean Six Sigma tools en methodieken kan elke verandering aan, nu en in de toekomst. Graag bundel ik met u en mijn LSSP collega’s onze krachten om samen gewenste resultaten en successen te boeken.

" Krachten bundelen om samen gewenste resultaten en succes te boeken."

Sinds 5 jaar werk ik voor mijzelf en ik pas relevante onderdelen van EFQM, LSS, NLP.... toe als dit het beste is voor de klant. Als voorbeeld: VSM pas ik toe bij veel van mijn klanten, de klanten zien snel waar de verspilling zit en de quick win’s springen eruit.  

.Daarna gebruikt ik de projectmatige aanpak van LSS om de verbeteringen door te voeren. Verder merk ik dat het belangrijk is om een duidelijk doel neer te zetten en de medewerkers vanaf het begin mee te nemen in het doorvoeren van deze verbeteringen.  

Bent u op zoek naar het doorvoeren van verbeteringen op een plezierige manier, neem dan gerust contact met mij op.