Tom van der Laan

Master Black Belt

Hoe begonnen?

In 2005 kreeg ik bij de Zwanenberg Food Group mijn eerste opdracht op het gebied van procesverbetering. Met de stopwatch in de hand stond ik wekenlang tussen de productiemachines bij één van de grootste Europese producenten binnen de vleeswarenindustrie.

" Echt concrete procesvragen worden beantwoord op de werkvloer"

De 9 jaar coaching die ik toen al als bagage had maakte dat ik een natuurlijk enthousiasme en de ambitie had om medewerkers in beweging te krijgen naar een verbeterd resultaat. Geweldig om samen met medewerkers zelf omvangrijke verbeterde resultaten te realiseren.

Na een intercontinentale rol (NL, UK, VS) als verbeterconsultant kreeg ik aanvullend een functie als Operationeel Manager waarbij ik mijn opgedane kennis en ervaring op het gebied van Lean Six Sigma en operationeel management verder uit kon bouwen.

" Het enthousiasme voor verandermanagement en Lean Six Sigma blijft nog steeds dagelijks groeien"

Hierna werd ik verantwoordelijk voor het van de grond af aan opbouwen van een innovatieve business unit. Doel was om samen met klanten concepten te ontwikkelen met een zeer hoge reactiesnelheid ten aanzien van de markt. Vanuit de principes van Lean hebben we toen in no time een nieuwe proeffabriek opgebouwd.

Ik ben erg dankbaar voor de grote diversiteit aan ervaringen die ik hier heb opgedaan en trots op de mensen waarmee we onze resultaten hebben behaald.

Lean Six Sigma in diverse industrieën

Na mijn tijd bij Zwanenberg heb ik inmiddels in veel verschillende industrieën Lean Six Sigma toegepast (zowel in productieomgevingen als bij diverse dienstverlenende organisaties), altijd met een sterke focus op mensen, resultaat en klanttevredenheid.

" Mensen in beweging krijgen is waar Tom gepassioneerd van is"  

Tijd en mens zijn voor mij de modus van verandering. Of het nu een bedrijfsonderdeel in Noordoost Groningen of een grote productievestiging in de Verenigde Staten betreft, mensen en processen met een behoefte aan vooruitgang heb ik altijd en overal aangetroffen.

De gefundeerde projectaanpak van Lean Six Sigma biedt structuur, borgt kwaliteit en verduurzaamt. Hierdoor blijven mensen en processen ook op langere termijn verbeterd en verbeteringen initiëren. Zo kun je klanten echt duurzaam aan een verbeterd resultaat helpen.

Graag nodig ik u uit om direct met mij contact op te nemen als u ook in bovenstaande geïnteresseerd bent

CTA-contact-Tom.png