Maarten de Groot

Senior Black Belt

Change agent, management consultant

Mijn eerste kennismaking met continu verbeteren gaat alweer vijftien jaar terug. In het kader van, de lerende organisatie, wilde een veevoederbedrijf de schoonmaaktijd van de droogtoren drastisch verkorten. We hebben toen een SMED-traject doorlopen. Het team was een mix van productiemedewerkers en monteurs. We hebben gefilmd en geanalyseerd en wat me opviel is de enorme positieve energie die vrij kwam in het team.

“Medewerkers in hun kracht zetten, door hen zelf hun eigen werkprocessen te laten verbeteren”

Nu wist ik, waaraan ik wil bijdragen: medewerkers in hun kracht zetten door hen te betrekken bij het verbeteren van hun eigen werkprocessen. Helemaal genieten was het, dat het team een reductie van maar liefst 60% kon presenteren aan het management.

Van hieruit ben ik me gaan richten op Leiderschap en Continu Verbeteren. Met de overstap naar een gerenommeerd  adviesbureau dat gespecialiseerd was in World Class Performance en Lean heb ik me verder ontwikkelt tot senior lean consultant. Waarde toevoegen voor de klant, hand in hand laten gaan met het ontwikkelen van een gezonde, effectieve en prettige werkomgeving is waar mijn focus ligt. Soms juist vertragen om te kunnen versnellen is het spel waarin ik mensen graag begeleid om effectiever te worden. Medewerkers (inclusief management) weer nieuwsgierig laten worden en zich laten afvragen: Waarom doen we dat eigenlijk zo?

“Medewerkers weer nieuwsgierig laten worden en zichzelf de ‘waarom’ vraag te laten stellen”

Het is mijn passie om mensen te laten groeien en te helpen in hun professionele ontwikkeling. Hen inzichten te geven in klantwaarde en hoe zij hun werkprocessen daarop kunnen afstemmen. Een duurzame oplossing te kiezen, waarbij de klant, de medewerker en de omgeving er baat bij hebben. Uiteindelijk moet dit resulteren in een blijvende cultuur, waarin continu blijven leren van elkaar en verbeteren is ingebed.

“Mijn passie is het mensen te laten groeien”

Sectoren waarin ik, reeds frequent, met medewerker en management aan de slag ga ben gegaan met verbeterprogramma’s, is divers. De grafische industrie, metaal,  voedingsmiddelen industrie, Engineering omgevingen en netwerkbedrijven zijn voor mij vertrouwde omgevingen. Het maakt voor mij geen verschil of we in de productie aan de slag gaan of juist op kantoor.