Training Green Belt

Bent u projectleider van design- of innovatietrajecten...

...dan geeft deze interactieve Design training een uitstekende praktijkgerichte basis.

Interactieve training: Design Green Belt

"Deze aanpak helpt om een multinationaal, innovatief ontwerpproces samen vorm te geven." - Sr. Scientist NLR

Ook genoeg van 'iets bouwen' waar niemand op zit te wachten? Dan is deze interactieve Quality by Design training voor jou.

Geen powerpoint presentaties maar case simulaties, Post-it notes, praktijkvoorbeelden en interactie. Op deze manier leer je hoe je met Lean Six Sigma op een praktische manier vernieuwingen kunt realiseren. Dit om effectieve resultaten te boeken als Design Green Belt.

Dit is een samenwerking tussen NLR (www.nlr.nl) en LSSP. 

   

Wat is een Design (for Lean Six Sigma) Green Belt?

Een Design Green Belt is (aankomende) projectleider of lijnmanager. Deze werken parttime en projectmatig aan vernieuwingen, (re)designs of innovaties binnen de organisatie. Zij worden hierbij getraind en/of gecoacht door (Master) Black Belts. Een Design Green Belt helpt te vernieuwen met een projectmethodologie (DMADV / DIDOV), een Lean Startup aanpak (BML) of met Scrumsprints. DMADV is binnen Lean Six Sigma de NPD standaard en is tevens de structuur van deze Design Green Belt training. 

  

Voor wie is deze opleiding?

"De DMADV aanpak geeft een goede structuur om tot een uniek nieuw product te komen. Trots op het resultaat." - R&D Manager Peter Sanders 

Deze opleiding is bedoeld voor R&D professionals, procestechnologen en -ontwerpers, onderzoekers en innovatoren.

Zij die zich verder willen bekwamen in proces-, statistisch en technisch denken om tot vernieuwingen te komen.

Ook is er aandacht juist voor veranderkundige kanten.

Aanvullend worden Lean principes en methoden behandeld. Anno nu, op het gebied van ontwerp en innovatie, zijn deze terug te vinden in de 'stromen' Lean Startup (BML) en Agile (scrumsprints). 

 

Onderwerpen Design Green Belt training

DMADV project methodologie

Om de praktische toepasbaarheid voor de deelnemers zo groot mogelijk te laten zijn, is de Green Belt training zo opgezet dat er continu een koppeling is tussen de theorie van Lean en Six Sigma plus de dagelijkse praktijk. Naast de vele praktijkvoorbeelden van onze trainers zal de link met de eigen omgeving van de deelnemers altijd worden gemaakt.

Naast 'harde' tools zal ook gekeken worden naar de 'zachte' kant van vernieuwen. Dit is essentieel om succesvol te kunnen vernieuwen: niet alleen het toepassen van de juiste tools/ werkvormen, maar het goed betrekken van de mensen in alle lagen van de organisatie hoort hierbij. Verder hoort hier ook het faciliteren van workshops tijdens de training bij.

De wereldwijde standaard projectmethodologie ten aanzien van vernieuwen is DMADV. Deze methodologie wordt aan de hand van een simulatie doorlopen. DMADV is een acroniem, welke staat voor Define, Measure, Analyse, Design en Verify.

Design tools & aanpakken 

 

Een indicatie van de tools en aanpakken die behandeld zullen worden: Klantonderzoek / Kano analyse, (D)FMEA, Stakeholder analyse, Event Project Charter, Datacollectieplan, Value Stream Mapping, Visgraat-analyse, 5x'Waarom?', basisgrafieken zoals een Pareto, brainstorm-technieken, selecteren van oplossingen, implementatieplan, Lean principes en oplossingen zoals Flow, Line-balancing en Visual Management.

Denk ook aan Build-Measure-Learn, scrumsprints en andere Flow-design aanpakken die je 'los' maar ook binnen een projectstructuur als DMADV kan inzetten.  

Aanvullende statistische tools die behandeld worden, zijn: meetsysteem-analyse (MSA), Capability Analysis en Control Charts; Hypothesen toetsen en Design of Experiments (DOE).  


Project supervisie

Heeft u een design of innovatie onder handen? Tijdens de Green Belt training vinden presentaties plaats van lopende projecten om zo theorie en praktijk nogmaals te koppelen en met elkaar te delen. Uiteraard is het mogelijk deze training te volgen zonder een design- of innovatietraject.

Details Design Green Belt training

Duur

Onze DESIGN Green Belt bevat in totaal 6 dagen, verdeeld in 3 blokken.

Data & Locatie Zie overzicht hier rechts voor de training
Voor wie Iedereen die zelf actief met een Lean Six Sigma vernieuwing aan de slag gaat (Green Belt projectleider). Of een innovatie samen met anderen opstart

Investering
(excl. BTW) 

Voor 6 dagen DESIGN Green Belt is de investering: € 2.750,-- per persoon excl. BTW.

Voor een 2e deelnemer van hetzelfde bedrijf voor dezelfde training geldt een korting van 30% (overall 15% korting per persoon bij meerdere deelnemers van hetzelfde bedrijf).  

BTW 21%
Examen Ja. Tevens heeft u de mogelijkheid tot 1 her-examen.
Coaching Voor een volledige projectcoaching adviseren wij minimaal 1,5 dag coaching per project. Tarief hiervoor is € 1.450,-- per dag (excl. BTW).
Certificering Ja, bij succesvol afronden van het theorie examen. Voor praktijkcertificering zie menu optie: training/certificering

Huiswerk

Maximaal 8 uur huiswerk per deelnemer, inclusief het maken van het oefenexamen. De focus ligt op leren in de training, daardoor is er een minimale hoeveelheid 'huiswerk'. 

Materialen inbegrepen Ja.

Moet ik iets meenemen

Het is aan te raden een laptop tot je beschikking te hebben met daarop Excel.

Voor de complete DESIGN voor Lean Six Sigma opleiding: is het aan te raden een laptop tot je beschikking te hebben met daarop Excel en vanaf blok 2 Minitab (statistische software, gratis 30-dagen proefversie te downloaden op www.minitab.com).

Tijdstippen vanaf 9:00 uur tot 16:30 uur 
Lunch Inbegrepen

Parkeren

In Soesterberg kan gratis worden geparkeerd (let wel op de 'blauwe zone').

In Amsterdam, bij het Nederlands Lucht en Ruimtevaartcentrum (NLR), kan gratis worden geparkeerd op het parkeerterrein (melden bij de slagboom).  

Additionele vragen?

Voor additionele vragen, extra informatie, bel of mail ons .