Training

Als u of uw medewerkers actief aan een Lean verbeterproject willen meewerken of een indruk willen krijgen wat Lean precies is...

... dan is de 1 daagse Yellow Belt training de beste opstap.

Yellow Belt training

"Hands on en op basis van veel inhoudelijke kennis en ervaring bij de trainer" Ingeborg van Eck

Geen powerpoint presentaties maar case simulaties, Post-it notes, praktijkvoorbeelden en interactie. Op deze manier leer je hoe je Lean op een praktische manier kunt toepassen. Dit om snel blijvende resultaten te boeken.

...geen powerpoint presentaties, maar veel interactie...

Wat is een Yellow Belt?

Een Lean Yellow Belt kent de basis begrippen van Lean en kan ondersteuning bieden bij het uitvoeren van Lean verbeterprojecten. Ook leren ze om zelf verspillingen te identificeren en op te pakken. Basisbegrippen zoals TIMWOODS, Visgraat diagram, VSM (Value Stream Mapping), Pull en Kanban zullen voor een Lean Yellow Belt bekend zijn. Hierdoor kunnen ze kleine verbeteringen ook wel quick wins genoemd na de Lean training zelfstandig doorvoeren. Ook is de Lean Yellow Belt training interessant voor (programma) managers of directie leden die overwegen Lean toe te gaan passen in hun organisatie. Voor deze groep is het een goede manier om kennis te maken met Lean en te kijken hoe het kan helpen bij het bereiken van de gestelde doelen. 

Onderwerpen Lean Yellow Belt training

Lean Introductie:

Interactieve introductie inclusief simulatie en oefeningen. 

Achtergrond, basisconcepten zoals variatiereductie en 6Sigma, 8 Lean verspillingen, voorbeelden uit de praktijk en wanneer wat toepassen?

DMAIC project-methodologie  en tools:

De wereldwijde standaard projectmethodologie DMAIC ten aanzien van verbeteren, wordt aan de hand van een simulatie doorlopen. DMAIC is een acroniem welke staat voor Define, Measure, Analyse, Improve & Control.

Typische tools die aan bod komen: VOC2CTQ, Value Stream Mapping, Visgraat-analyse, 5*"Waarom?", brainstorming, benchmarking, oplossingsselectie, implementatieplan, en vele anderen.

Lean Game:

Waarin Lean concepten "aan den lijve" worden ervaren door directe toepassing van de theorie.

Typische tools en topics: Flow, Line-balancing, Pull, Kanban 5S.

 

Overige informatie Yellow Belt training

Duur: 1 dag
Data & Lokatie:

Zie tabel rechts bovenin.

Inhouse: neem contact op over de mogelijke data en locaties

Voor wie: Iedereen die actief in een Lean verbeterproject aan de slag gaat of als goede introductie. Ook als je van plan bent/overweegt je organisatie volgens de Lean principes in te richten. 

Investering
(excl. BTW):

€ 395,- per persoon. Voor een 2e deelnemer van hetzelfde bedrijf voor dezelfde training geldt een korting van 30% (overall 15% korting per persoon ook bij meerdere deelnemers van hetzelfde bedrijf).

BTW:

21%.

Examen: Nee
Certificaat: Ja
Extra optie: 7 PE punten - vrijwillig deel (accountancy).
Materialen Inbegrepen:

 Ja

Moet ik iets meenemen:

Nee

Tijdstippen: Vanaf 9:00 uur tot 17:00 uur
Lunch: Inbegrepen
   

Additionele vragen?

Voor additionele vragen, extra informatie, bel of mail ons .