Training voor Lean Six Sigma

U wilt uzelf of uw organisatie verbeteren met Lean Six Sigma kennis en kunde....

...onze unieke trainingsaanpak levert substantieel meer rendement op dan traditionele trainingen.

Welke training past bij u

"Drie keuzes bepalen welke training het beste bij u en uw organisatie past"

Geen powerpoint presentaties maar case simulaties, Post-it notes, praktijkvoorbeelden en interactie. Op deze manier leer je hoe je Lean Six Sigma op een praktische manier kunt toepassen. Dit om snel blijvende resultaten te boeken.

Lean Opleiding

Keuze 1. 'Lean' of 'Lean Six Sigma' training?

"Lean en Six Sigma waren vroeger twee gescheiden werelden, maar in deze eeuw zijn ze niet meer los van elkaar te zien"

In onze visie is er altijd een combinatie van Lean en Six Sigma nodig om blijvende resultaten te realiseren.

Lean richt zich vooral op het verminderen van verspillingen en zet de klant en medewerker centraal. Lean is haast een filosofische benadering, een manier van werken die vanuit de werkvloer leidt tot dagelijkse kleine verbeteringen. Six Sigma voegt hier projectmanagement, grondige data-analyses en -visualisaties aan toe. Six Sigma adviseren wij om (afdelingoverstijgende) variatieproblemen op te lossen.

In al onze 'Lean' trainingen komen zowel de Lean principes als de Six Sigma DMAIC-projectaanpak en de Belt-structuur terug. Onze 'Lean Six Sigma' trainingen voegen hier verdere Six Sigma kennis aan toe. Welke training het beste bij u past, hangt af van de organisatie waar u voor werkt en wat uw uitdaging is. Iedere situatie is uniek en we helpen u graag bij de keuze, maar vaak geldt onderstaande indeling.


Lean Opleiding


Keuze 2. Welk trainingsniveau?

" Succes wordt bepaald door die aanpak te kiezen die bij de specifieke organisatie en probleem past."

Naast de organisatie en het type probleem, bepaald ook uw rol binnen het verandertraject welke opleiding het beste past. Afhankelijk of u als sponsor, programma manager, projectleider of deelnemer optreedt, kiest u één van onderstaande niveaus.

Lean Six Sigma Trainingen-5.png

Al onze trainingen worden afgesloten met een schriftelijk examen, met uitzondering van de Champion en Orange Belt training. Na het behalen hiervan volgt het theoriecertificaat. Daarnaast is het mogelijk praktijkgecertificeerd te worden op basis van gerealiseerde projecten. Voor de Lean Six Sigma opleidingen voldoet deze aan de internationale standaard van de American Quality Society (ASQ). Lees hier verder...

 

Keuze 3. Hoe wilt u de training volgen?

Om aan te sluiten bij de wens van onze klanten, bieden wij op verschillende manieren de trainingen aan. Zoals u rechts kunt zien, behoren ook avondopleidingen en summer courses, alle dagen in 1 maand,  tot de mogelijkheden. Voor organisaties is het al snel interessant om te kiezen voor een in-house training. Naast een kostenvoordeel, is het hierbij mogelijk het programma specifiek op uw wensen aan te passen. Hieronder een korte samenvatting van de verschillen tussen onze open en in-house trainingen.  Lees hier verder...

 

Lean Opleiding