Duurzaam Lean & Green training

Duurzaam Lean & Green-8

Training

Duurzaam Lean & Green

Agenda

Lean: 10 dagen

Prijs

Lean: € 3.245

Praktijkcertificering: € 500

Coaching en/of consultancy: variabel

Locatie

Soesterberg

Wat kan je met 'Duurzaam' Lean & Green?

 • Succesvol een duurzaamheid-initiatief ‘Lean’ afronden
 • Workshops faciliteren
 • Orange en Yellow Belts coachen
 • Basisbegrippen van Lean in relatie tot duurzaamheid toepassen
 • Duurzaamheid-initiatieven beoordelen op basis van de energiebalans

Meer informatie?

Download de brochure

Waarom LSSP?

 • Ervaring: meer dan 10.000 deelnemers gingen u voor
 • Kwaliteit: meer dan 99% beveelt ons aan
 • Interactief: trainingen bestaan uit 50% doen
 • Resultaat: praktijkcertificering levert € 50.000 p.j. op
 • Flexibel: switchen van opleiding en/of locatie zonder extra kosten
 • Korting: elke tweede deelnemer 30% korting

Sfeerimpressie training

Wat is 'Duurzaam' Lean & Green?

Green Belts zijn (parttime) verbeteraars, vaak lijnmanagers of professionals zoals coördinatoren, adviseurs en projectleiders. Zij werken parttime en project- matig aan proces- en productverbeteringen binnen de organisatie. Affiniteit of ervaring met verbeteren, duurzaamheid, onderhoud en processen strekt tot de aanbeveling.

Deel ‘Lean’ van de training

Een Green Belt helpt op gestructureerde en gedragen wijze verbeteringen te realiseren met onder andere de A3 methode. De basis van deze training is de Lean Green Belt training, zoals elders al is omschreven. U zult dan o.a. leren dat Lean veel meer is dan ‘waste reduction’...

Deel ‘Duurzaamheid’ / ‘Green’ van de training

Veel mensen lopen bijna letterlijk ‘in een woud van’ duurzaamheid initiatieven, -labels, -keuringen en superspecialisten.

Denk bijvoorbeeld als vastgoed exploitant, projectleider of intern adviseur aan de ‘Green Deal’, de ‘energiebalans’, LCA, de Milieuthermometer (in de zorg), ‘groene energie’, energie labels (gebouwen), circulaire economie & inkoop, DBFMO, BREEAM, de relatie Sustainability met High Performing Organisaties (HPO), etc.

 Om dit ‘woud’ te overzien, brengen wij diverse gastcolleges. Een overzicht van multidisciplinaire (!) duurzaamheid topics, labels en succesvolle praktijkvoorbeelden komen aan bod, mede op basis van uw voorkeur c.q. rol (intake).

U zult dan o.a. leren dat ‘green’ veel meer is dan ‘afvalverwerking’.

LSSP-Praktijkcertificering-foto

Praktijkcertificering en coaching

Na het volgen en succesvol afronden van de opleiding, ben je theoretisch gecertificeerd Green Belt.

Als je voor vaardigheid ontwikkeling gaat (net als ‘leren fietsen’, dus verder dan kennis opdoen en eenmalig trainen/ oefenen), adviseren wij dat je doorgaat voor de praktijkcertificering. Dit houdt in dat je zelfstandig een verbetertraject trekt volgens de A3 methode (of DMAIC structuur). En deze praktijk succesvol afrond.

Mocht je meer ondersteuning wensen dan het beoordelen van je A3 methode en je zogenaamde ‘story board’, bieden wij mogelijkheden zoals coaching en/of consultancy. Bijvoorbeeld als je geen ervaren collega hebt om ‘mee te sparren’. Wij adviseren minimaal 1,5 dag ondersteuning c.q. coaching per eerste praktijkopdracht. Het gaat immers om écht verbeteren. En verbeteren is veranderen.