Black Belt training

Collega mee ontvang 15% korting voor beide training-4

Na het behalen van de Black Belt training kan jij:

  • Zelfstandig strategisch relevante verbetertrajecten succesvol afronden
  • Brede basis van verbetermethoden en tools inzetten
  • Workshops faciliteren en ontwikkelen
  • Green Belt en managers coachen
  • Senior MT en / of Master Black Belts ondersteunen bij verbeterprogramma’s
Prijs
Lean: € 6000
Lean Six Sigma: € 7600

Duur

Lean: 13 dagen
Lean Six Sigma: 18 dagen

Locatie

Soesterberg

Opties

Praktijkcertificering (inclusief coaching)

Bekijk data & Locaties Of direct inschrijven

Inhoud en sfeerimpressie Black Belt training

De Black Belt training bestaat uit 13 dagen (Lean) en 18 dagen (Six Sigma)

De Black Belt training is opgebouwd aan de hand van de DMAIC-projectaanpak en focust zich op strategisch relevante en complexe vraagstukken. De training bevat zowel de Green Belt als de Black Belt materie

Gedurende Black Belt training ga je ook 2 dagen op bezoek bij één van de bedrijven van de deelnemers om de theorie en geoefende materie in de praktijk te brengen op locatie, in de video rechts hoor je oud-deelnemers over de Lean dagen.

Meer informatie in onze brochure

Black belt training

De verschillen tussen Lean en Six Sigma

lean green belt

Werk jij geregeld met data? Of wil jouw organisatie meer en meer data gedreven zijn? Of ben jij zelfs (aankomend) expert op het gebied van data analyses? 

Dán is de aanvulling Six Sigma voor jou zeker waardevol om data te kunnen analyseren en begrijpen! 

Lean Six Sigma is bedoeld om onderbouwd en projectmatig structurele pijnpunten op te lossen. Six Sigma vult Lean aan met projectmanagement, experimenten en grondige(re) diagnoses (data-analyses). 

Bekijk data en locaties

Voor wie is de Black Belt training?

De Black belt training is voor senior professionals met een echte verbeterambitie. Voor zij die meer willen toevoegen aan hun organisatie door verbeterprojecten m.b.t. klanttevredenheid, minder verspilling en het verbeteren van de samenwerking binnen organisaties tussen teams.

Een Black Belt werkt (bijna) fulltime en projectmatig aan procesverbeteringen binnen de organisatie 

Black Belts zijn echte veranderaars (Change Agents) en toekomstige leiders binnen de organisatie. Zij worden hierbij gesponsord door de huidige leiders c.q. directieleden.

Gedurende de Green to Black Belt training ga je parallel aan de slag met een verbetertraject binnen jouw organisatie, hulp van een (interne) Master Black Belt is hier aanbevolen.

Bekijk data en locaties

Black Belt training

Meer informatie?

Download de brochure

Extra informatie praktijkcertificering met coaching

Het is mogelijk om de praktijkcertificering gelijktijdig met de training te starten of na het behalen van de theoriecertificering. Je kan dus ook de praktijkcertificering later apart afnemen.coaching opties final versie V2 (1)

Let op: Voor een Black Belt praktijkcertificering is enkel het uitgebreide pakket mogelijk aangezien dit een strategisch/complex project is. 

Basispakket: Dit past bij een omgeving met een interne Black Belt(s) beschikbaar. De coach van LSSP zal je ondersteuning geven gedurende jouw praktijkcertificering 

Standaardpakket: Je voert zelfstandig je verbetertraject uit en wordt ondersteund door jouw coach. Je hebt beperkte hulp van interne (Master) Black Belts

Uitgebreid pakket: Dit pakket wordt geadviseerd indien er geen praktijkervaren interne (Master) Black Belt is. Een werkbezoek (op de werkvloer en gesprek sponsor/ opdrachtgever) door één van onze (Master) Black Belts is standaard onderdeel van dit pakket

Vul het formulier in

Vul het formulier in

Veelgestelde vragen over de Black Belt training

Na het volgen en succesvol afronden van de opleiding, ben je theoretisch gecertificeerd Black Belt.

Gedurende jouw praktijkcertificering wordt je ondersteund door een Master Black Belt van LSSP en werk je aan de hand van de DMAIC-projectaanpak. De praktijkcertificering wordt beoordeeld door middel van het vier ogen principe, waarbij een tweede LSSP Master Black Belt meekijkt bij de beoordeling.

Mocht je meer ondersteuning wensen dan het beoordelen van jouw DMAIC project, bieden wij mogelijkheden zoals coaching en/of consultancy aan. Dit gebeurd vaak wanneer er geen ervaren collega (Black Belt) is om mee te sparren. Wij adviseren minimaal 1,5 dag ondersteuning c.q. coaching per eerste praktijkopdracht. Het gaat immers om écht verbeteren. En verbeteren is veranderen.

Lean en Six Sigma waren in de 20e eeuw twee gescheiden werelden, maar worden nu vooral ´samenzinnig´ ingezet.

De belangrijkste overeenkomst is dat beide aanpakken staan in dienst van de klant, Zowel Lean als Six Sigma hebben de klant als vertrekpunt voor een verbetering.

Lean richt zich meer op het verminderen van verspillingen en helpt de klant, medewerker en leverancier effectief samen te werken.

Six sigma voegt hier projectmanagement, grondigere data-analyses en -visualisaties aan toe. 

Meer lezen? Klik dan hier

Voor de Black Belt training dien je eerst een Green Belt gevolgd te hebben. Ben je gecertificeerd Green Belt bij een andere instantie? Geen probleem, dan kunt u nog steeds deelnemen aan de training.

Twijfel je over jouw kennis en kunde? Neem dan contact op met ons en we zoeken graag naar een passende oplossing.

In het kort: nee (behalve als je soms met de auto bent).

Bij best wat opleidingsinstituten krijg je inderdaad ‘extra’ trainingskosten, zoals kosten voor opleidingsmappen, een te bestellen boek, lunch, koffie of thee, ruimteverhuur.

Dat alles is inbegrepen.

Alleen bij de locaties in het centrum van de grote steden, daar hebben we te maken met gemeentebeleid. Te Rotterdam en Amsterdam. En dat beleid verandert ook wel eens.

In het kort: nee, het is niet verplicht bij aanvang van de Open Training

Wij adviseren wel om op ten duur met een verbeterproject te beginnen na of tijdens de training.

Het is natuurlijk wel aan te raden om al een idee te hebben over jouw mogelijke verbeterproject, dit kan je dan delen in de training om feedback van de trainer en mede cursisten te krijgen.

Weet je nog niet helemaal zeker of een open Green Belt training bij jouw situatie past?

Doe dan de Keuzehulp!