De 5 voordelen van een Orange Belt training

op

Een Orange Belt is een 2-daagse awareness training voor Lean en Six Sigma. Je gaat aan de slag met de basisbegrippen van Lean Six Sigma en leert de begrippen begrijpen door middel van meerdere interactieve games met workshops.

heb je wel eens gedacht dat er genoeg verspilling in je werk(proces) zit, of dat het werk wat je met elkaar doet beter kan? Of dat de samenwerking met een andere afdeling beter kan? Dan is verbeteren met Lean en Six Sigma wat voor jou! Wil je niet meteen een 'expert in verbeteren' zijn, maar concreet een eerste, andere stap om te verbeteren wilt zetten? Dan is de Orange Belt iets voor jou!

LSSP- Orange Belt - review

Er wordt in deze training geleerd hoe jij verspilling kan herkennen door onder andere het gebruik van TIMWOODS en (deels) workshops kunt faciliteren. Denk bij workshop voorbeelden zoals het maken van een VSM, visgraat en SIPOC. De gehele training gaat volgens de welbekende DMAIC structuur.

Bij jullie op locatie kan de Orange Belt natuurlijk 'op maat' worden gemaakt. Bijvoorbeeld dat uw organisatie of afdeling enkel op Lean richten, of dat je de koppeling met dashboards, je ERP, een nieuw proces of wat quick wins wilt halen uit de Lean Six Sigma Orange Belt training.   

image-png-Nov-16-2023-11-42-48-7813-AM

De 5 voordelen van een Orange Belt training

1. Je kent de basisprincipes van Lean en/ of Six Sigma: Dit betekent dat je de kernconcepten en filosofie begrijpt van Lean en Six Sigma. Je kan deze toepassen en hierdoor zelf quick wins realiseren.

2. Je ervaart de DMAIC verbeteraanpak:
5 voordelen van een Orange BeltDe DMAIC-methodologie, die staat voor Define, Measure, Analyze, Improve en Control, vormt de kern van Lean Six Sigma. Als Orange Belt ben je in staat om deze gestructureerde aanpak toe te passen op verbeterprojecten, waarbij je elke fase nauwkeurig doorloopt om duurzame resultaten te bereiken. Typisch val je hiermee niet in de valkuil van 'meteen in (oude) oplossingen springen'. 

3. Je kan kleine verbetertrajecten oppakken: Met een Orange Belt ben je in staat om zelfstandig kleine verbeterprojecten of trajecten binnen je organisatie aan te pakken. Je kunt problemen analyseren, passende verbeteringen voorstellen en invoeren.

4. Je kan bepalen of Lean (Six Sigma) iets voor jouw organisatie is: Met de Orange Belt training kun je bepalen of er potentie of behoefte is aan Lean en Six Sigma binnen jouw organisatie. Door basiskennis en kunde te hebben van Lean Six Sigma, kun je een weloverwogen beslissing nemen of Lean Six Sigma is iets voor jou én je organisatie.

Daarnaast, als je onze open training volgt, dan leer je ook veel van de invalshoeken van andere deelnemers uit identieke of andere afdelingen en sectoren. Zij kunnen je, naast de trainer uiteraard, ook aanvullende tips geven of eerdere ervaringen met Lean Six Sigma op hun werk met je delen. 

5. Je kan ondersteunen tijdens grotere verbeterprojecten: Naast het zelfstandig werken aan kleinere initiatieven, ben je als Orange Belt in staat om een waardevolle bijdrage te leveren aan grotere verbeterinitiatieven binnen je organisatie. Je begrijpt hoe je teamleden met verschillende rollen kunt ondersteunen en hoe samen te werken om complexe uitdagingen aan te pakken. 

 

Nieuwe call-to-action

Wat leer je in een Orange Belt training?

Tijdens de training maak je kennis met Lean Six Sigma op een interactieve manier. Na een korte uitleg van de begrippen, ga je namelijk direct aan de slag met workshops en een simulatie game. Dit omdat leren door doen de beste manier is om iets écht te begrijpen. De rode draad van de training is de DMAIC methodiek, waarmee je verbeterprojecten succesvol kan uitvoeren. Verder worden er geen PowerPoint slides gebruikt maar handgeschreven flips met post-it's, zodat de interactie wordt versterkt. 

Voor wie is de Orange Belt traning?

Voor iedereen die aan de slag wil is of is met verbeter(trajecten). Dit kan op alle niveau's in de organisatie zijn. Ben je (aankomend) projectleider of manager en wil je aan de slag met verbeterprojecten of -trajecten, dan is dit een goede introductie-training! 

Meer weten over de Orange Belt? Klik dan hier voor meer informatie over de training, data en locaties van de eerstvolgende Orange Belt

Voor vragen kan u altijd in contact komen met één van onze Lean Six Sigma experts

Orange belt in de beltstructuur

Presentation1De beltstructuur binnen Lean Six Sigma loopt vanaf een Yellow Belt tot een Master Black Belt, waarbij de Orange belt het tweede niveau is.

Hiernaast zijn is de beltstructuur weergegeven, de volgende stap na de Orange Belt is het volgen van een Green Belt, waarbij je leert zelfstandig een verbetertraject te leiden aan de hand van de DMAIC-methode.

Meer lezen over de volgende onderwerpen:

,

Sparren over jouw probleem?

Portretfoto Marcus cirkelvorm

Marcus Bergman

Trainer/Adviseur

Over LSSP:
Meer dan 50 jaar ervaring in het trainen, coachen en adviseren in lean en Six Sigma.

Portretfoto Marcus cirkelvorm

Marcus Bergman

Master Black Belt

Trainer/Adviseur

"Kleine verbeteringen oppakken en meewerken aan grotere verbeterprojecten."

Onze Lean Six Sigma Trainingen

Benieuwd naar wat wij doen?
 
In onze brochure vind je ons volledige trainings- en consultancyaanbod.
Download de brochure