de 5 voordelen van een yellow belt training

op

Een Yellow Belt training is een ééndaagse introductie training in Lean. Tijdens deze dag leer je alle basisbegrippen van de Lean filosofie kennen zoals: Flow, Pull, TIMWOODS, Kanban, Muda, Poka Yoke en nog veel meer. De theorie wordt ondersteund met praktijkvoorbeelden en oefeningen om de stof écht te begrijpen.

De 5 voordelen van een Yellow Belt training

Je kent de basisprincipes van Lean: Dit betekent dat je de kernconcepten en filosofie begrijpt van Lean. Je kan deze toepassen en hierdoor zelf quick wins realiseren.

Je kan verspilling herkennen: Als je bekend ben met de basistools ben je ook in staat om verschillende vormen van verspillingen in bedrijfsprocessen te identificeren. Denk hierbij aan overproductie, wachttijden, te veel voorraad en onnodige bewegingen.

Je kan meepraten met andere belts: ´Hogere´ Belts zoals een Green Belt of een Black Belt werken vaak zelfstandig aan een ´afdelingoverstijgend´ verbeterproject. Met de basisprincipes kun je effectief communiceren en samenwerken met verschillende Lean Six Sigma niveaus.

Je kan bepalen of Lean iets voor jou of je organisatie is: De Yellow Belt is ideaal om te bepalen of Lean iets voor jou is en of er behoefte (en potentie) is binnen jouw organisatie. Door een basiskennis van Lean te hebben, kun je een weloverwogen beslissing nemen over of Lean-processen en -methodologieën geschikt zijn voor jouw persoonlijke doelen of voor de verbetering van processen binnen jouw organisatie.

Je kan een start maken met continu verbeteren: Met de kennis van Lean ben je in staat om de eerste stappen te zetten richting een cultuur van continu verbeteren binnen jouw organisatie. Dit houdt in dat je processen identificeert die verbetering behoeven en stappen onderneemt om die verbeteringen te implementeren en te handhaven, vaak zijn dit quick wins. 

Wat leer je in een Yellow Belt training 

Tijdens de training maak je kennis met Lean op een interactieve manier. Na een korte uitleg van de begrippen ga je namelijk direct aan de slag met workshops en een simulatie game. Dit omdat 'leren door doen' de beste manier is om iets écht te begrijpen. Verder worden er geen PowerPoint slides gebruikt, maar handgeschreven flips met post-it's, zodat de interactie wordt versterkt. Na de training kan je een start maken met kleine verbeteringen (quick wins) doorvoeren. 

5 voordelen van een yellow belt

Voor wie is de Yellow Belt training?

Voor iedereen die aan de slag wil of bezig is met verbeter(projecten). Dit kan op alle niveau's in de organisatie zijn. Ben je een bestuurder of manager en overweeg je om je organisatie, afdeling of team volgens Lean in te richten, dan is deze training een goede eerste stap.

Ook is het mogelijk om een Yellow Belt bij jou op locatie te volgen, dit is vooral voordelig als je een hele afdeling wilt "bijscholen" in Lean of het managementteam kennis te laten maken met de filosofie.

Hieronder een sfeerimpressie van onze trainingen:

Klik voor meer informatie en data op de onderstaande link voor de Yellow Belt training 

Nieuwe call-to-action

 

Meer lezen over de volgende onderwerpen:

Meer weten over de Yellow Belt?

Website - Vincent - ZW - AREY20240301-0140-BW-1

Vincent Putman

Green Belt

Over LSSP:
Meer dan 50 jaar ervaring in het trainen, coachen en adviseren in lean en Six Sigma.

Website - Vincent - ZW - AREY20240301-0140-BW-1

Vincent Putman

Black Belt

"Voor iedereen die aan de slag wil of bezig is met verbeter(projecten)"

Onze Lean Six Sigma Trainingen

Benieuwd naar wat wij doen?
 
In onze brochure vind je ons volledige trainings- en consultancyaanbod.
Download de brochure