De 6 denkhoeden van De Bono

op

Wat zijn de 6 denkhoeden van De Bono?

Tijdens veel soorten projecten zijn er momenten waar een workshop, zoals de 6 denkhoeden van De Bono, van toepassing is. Deze methode of werkvorm is met name nuttig als je mensen uit hun 'routinematig denken' wilt halen. Effectief, mits goed gefaciliteerd. De 6 denkhoeden is een techniek ontwikkeld door Dr. Edward de Bono.

De methode van de hoeden van De Bono heeft als doel om een zaak vanuit meerdere perspectieven te bekijken, zodat er een volledig beeld van een situatie ontstaat. Vaak wordt er gezocht naar dé perfecte oplossing voor een probleem, terwijl die vaak niet bestaat. In plaats daarvan zijn er meestal meerdere oplossingen die effect kunnen hebben op een situatie of probleem.

Het gebruik van de zes denkhoeden van De Bono tijdens een overleg dwingt deelnemers om een probleem vanuit een ander perspectief te benaderen. Het idee is dat mensen loskomen van hun routinematige manier van denken en zich verplaatsen in bijvoorbeeld de denkwijze van een collega.
Loskomen van een routinematige denkwijze stimuleert de creativiteit en kan leiden tot nieuwe en innovatieve oplossingen voor problemen.

De bono voorbeeldLSSP workshop van de 6 denkhoeden van Bono

Hoe werken de 6 denkhoeden van De Bono?

De witte hoed staat voor objectiviteit. De drager ervan moet zich bij de feiten en cijfers houden.
6 denkhoeden van Bono - rood

De rode hoed staat voor intuïtie en gevoel. De drager reageert emotioneel en hoeft geen redenen te geven voor zijn reactie.

 6 denkhoeden van Bono - rood
De zwarte hoed is de pessimist. Hij speelt de advocaat van de duivel, en zoekt naar zoveel mogelijk redenen om iets niet te doen.
6 denkhoeden van Bono - zwart

De gele hoed is de optimist: het zonnetje in huis. Hij ziet alleen de voordelen.
6 denkhoeden van Bono - geel

De groene hoed is de creatieveling. Hij mag alles roepen wat in hem opkomt.
6 denkhoeden van Bono - groen

De blauwe hoed heeft een afstandelijke, beschouwende rol. Hij beheer(s)t het proces. Meestal dus de Green Belt of Black Belt, of facilitator.
6 denkhoeden van Bono - blauw

 

Hoe werken de 6 denkhoeden van De Bono in de praktijk?

Er zijn meerdere manieren om zes hoofdrollen in te vullen in een workshop. Het belangrijkste is dat elke deelnemer alle hoeden ervaart om zo de denkwijze te begrijpen van collega’s en/of belanghebbende.

Bijvoorbeeld:

Je geeft deelnemers van een sessie allemaal een ‘hoed’ van een andere kleur: wit, rood, zwart, geel, groen en blauw. Je kunt de sessie herhalen door iedereen een andere kleur hoed te geven. Wat gebeurt er dan? Speel dit rollenspel maar eens een keer. Het werpt een verhelderende blik op het probleem en op je eigen rol daarin.

Vaak bereik je in een Improve workshop betere resultaten door de hele groep een hoed te geven van dezelfde kleur.

Dan werk je de sessie bij voorkeur af in deze volgorde:

  1. Begin met de groene hoed. Iedereen brainstormt vrijelijk over het probleem en draagt zoveel mogelijk oplossingen aan. Die groepeer je vervolgens op basis van samenhang
  2. Nu krijgt iedereen de gele hoed. Iedereen bedenkt nu zoveel mogelijk voordelen van elke oplossing
  3. Vervolgens is de zwarte hoed aan de beurt. Iedereen bedenkt bij elke oplossing zoveel mogelijk kritiek. Je zult merken dat dat de meesten heel goed afgaat
  4. Missen we nog feiten/cijfers om een goede keus te maken? Dan halen we die witte hoed op
  5. Dan nu: de rode hoed. We gaan stemmen over de aangedragen oplossingen.
  6. Je mag je baseren op je onderbuikgevoel
  7. NB: de blauwe hoed is de hoed van de procesbewaker. In de meeste gevallen dus van de Green Belt, of Black Belt, maar hier in ieder geval van de facilitator.
  8. Aan het einde van de workshop kun je een fotoverslag opstellen en/of kan een actieplan worden opgesteld voor een vervolg van het traject.

Hoe de denkhoeden van De Bono creatief denken kunnen stimuleren

De insteek van deze workshop en het gebruik van de hoeden van De Bono is om teams te helpen om tot een goede doordachte besluitvorming te komen.
Bij het toepassen van deze techniek is er sprake van creativiteit en out of the box denken, zonder te vervallen in opportunisme en eenzijdigheid.
Het oplossen van problemen wordt nu opgelost door middel van lateraal te denken, in plaats van verticaal (recht op het doel af). Het lateraal benaderen van een situatie zorgt voor een andere invalshoek, die het creatief denken stimuleert en het probleem bekijkt van verschillende perspectieven.

Meer lezen over de volgende onderwerpen:

,

Meer weten over brainstormen?

LSSP_Marcus-zw

Marcus Bergman

Master Black Belt

Over LSSP:
Meer dan 50 jaar ervaring in het trainen, coachen en adviseren in lean en Six Sigma.

Website - Vincent - ZW - AREY20240301-0140-BW-1

Vincent Putman

Black Belt

"Gebruik deze werkvorm om los te komen van een routinematige denkwijze"

Onze Lean Six Sigma Trainingen

Benieuwd naar wat wij doen?
 
In onze brochure vind je ons volledige trainings- en consultancyaanbod.
Download de brochure