De 5 voordelen van een Yellow Belt Training

Anne de Lange on 17-okt-2017 12:21:32

Een Yellow Belt training wat is dat precies? Wat zijn de 5 belangrijkste voordelen? Voor wie is het interessant om een Yellow Belt te volgen? In deze blog zetten wij het voor je op een rij. 

Een Yellow Belt training of soms ook White Belt training is een ééndaagse introductie training in Lean. Tijdens deze dag leer je alle basisbegrippen van de Lean filisofie zoals; Flow, Pull, TIMWOODS, Kanban, Muda, Poka Yoke en nog veel meer!

De 5 voordelen van een Yellow Belt training

De vijf voordelen van een Yellow Belt training

1. Je kent de basisprincipes van Lean

2. Je kan verspilling herkennen 

3. Je kan meepraten met andere belts

4. Je kan bepalen of Lean iets voor jou of je organisatie is

5. Je kan een start maken met continu verbeteren 

Lees hier meer informatie over de Yellow Belt

De Yellow Belt training 

Tijdens de training maak je kennis met Lean op een interactieve manier. Na een korte uitleg van de begrippen ga je namelijk direct aan de slag met workshops en een simulatie game. Dit omdat 'leren door doen' de beste manier is om iets ECHT te begrijpen. Verder worden er geen PowerPoint slides gebruikt, maar handgeschreven flips met post-it's, zodat de interactie wordt versterkt. Na de training kan je een start maken met kleine verbeteringen (quick wins) doorvoeren. 

Voor wie is de Yellow Belt training?

Voor iedereen die aan de slag wil of bezig is met verbeter(projecten). Dit kan op alle niveau's in de organisatie zijn. Ben je een bestuurder of manager en overweeg je om je organisatie, afdeling of team volgens Lean in te richten, dan is deze training een goede eerste stap.   

Klik voor meer infomatie, data en inschrijven op onderstaande link. 

Yellow Belt