Het succesvol toepassen van Lean leiderschap

op

Veel managers hebben vandaag de dag moeite met hoe nu precies passend leiderschap te vertonen gedurende een verandertraject. Wat wordt nu van hen verwacht? Vooraf duidelijk communiceren? Elke dag aanwezig zijn op de werkvloer? Wat is dat eigenlijk werkvloeren? Is dat er elke dag 1 uur zijn zodat 'men jou gezien heeft'? Lees hieronder meer over Lean leiderschap.

Dienend leiderschap 

Het grootste verschil tussen Lean leiderschap en traditioneel leiderschap is dat het niet louter top down is. Lean leiderschap is vooral ondersteunend. Niet zeggen wat men moet doen, maar wel waar we naar toe gaan en wat prioriteit heeft. Geef het goede voorbeeld en vraag of dit gaat lukken. Ondersteun en help met het wegnemen van obstakels. Geef vertrouwen, tijd en ruimte. Op deze manier wordt het de verandering van de organisatie zelf in plaats van die van de traditionele leider.

Lean Leiderschap

Succesvol leiderschap: creëren van urgentie

Wat verstaan we onder betrokken leiderschap en hoe kan je dat inzetten gedurende het veranderproces? Hoe ontwikkel je een gedeeld besef van urgentie bij iedereen? Hoe formuleer je een helder einddoel (in termen van gewenst gedrag)? En hoe communiceer je en deel je dit doel open, breed en begrijpelijk?

LSSP heeft onderzocht hoe je dit nu echt effectief doet. Als gevolg daarvan is de ‘LEAN CHANGE’ training ontwikkeld. Deelnemers worden opgeleid tot ‘Lean Change Agent’ of zelfs tot ‘Red Belt’. Zij zullen na afloop de bovenstaande uitdagingen aan durven gaan.

Geïnteresseerd om naast de ‘hardere’ verbetermethodieken ook in te zetten op de meer ‘zachte’ kant van jouw team, afdeling of organisatie? Bekijk de content van de RED BELT training via deze link: 

Lean Change - Red Belt 

Spreek met een expert

LSSP_Marcus-zw

Marcus Bergman

Master Black Belt

Over LSSP:
Meer dan 50 jaar ervaring in het trainen, coachen en adviseren in lean en Six Sigma.

LSSP_Marcus-zw

Marcus Bergman

Master Black Belt

Trainer/Adviseur

"Waarom Lean Six Sigma? Vanwege het unieke karakter van de aanpak ontstaat er een echte win-win voor klanten en organisatie."

Onze Lean Six Sigma Trainingen

Benieuwd naar wat wij doen?
 
In onze brochure vind je ons volledige trainings- en consultancyaanbod.
Download de brochure