Red Belt Change Management Opleiding

Red Belt-8

Training Red Belt © Change Management

Module 1: Change Visie en Leiderschap

Module 2: Mobiliseren & Commitment

Module 3: Change Coachen

Module 4: Change Monitoring & Borging

Locatie

Soesterberg

Prijs

€ 4.150,-

Agenda

Red Belt - Change Management: 8 dagen

Alle data

WAT KAN JE ALS RED BELT © ?

 • Verbeterprogramma's beter inrichten
 • Omgaan met weerstand
 • Mensen sneller mee krijgen
 • Coaching skills verder ontwikkelen
 • MBB en BB helpen tijdens projecten/programma’s met gedrags componenten
 • Het monitoren en beter borgen van verandering/verbetering

Meer informatie?

Download de brochure

WAAROM LSSP?

 • Ervaring: meer dan 10.000 deelnemers
 • Kwaliteit: meer dan 99% beveelt ons aan
 • Interactief: trainingen bestaan uit 50% doen
 • Flexibel: switchen van opleiding en/of locatie zonder extra kosten
 • Korting: elke tweede deelnemer 30% korting

Sfeerimpressie training

Wat is een Red Belt - Lean Change ©?

Voor iedereen die zelf actief of samen met anderen met een verbetertraject aan de slag gaat (bijvoorbeeld een staffunctionaris, projectleider of leidinggevende) en beter beslagen ten ijs wil komen met het inrichten van het project c.q. programma en omgaan met weerstand.

De huidige ‘best practice’ trainingen over verbeteren en verandermanagement zijn meestal grotendeels op de 'harde'/ 'blauwe' kant gericht.

Juist op de ‘zachte’ / ‘rode’ kant, lopen trajecten toch vaak stuk. Zowel directies als projectleiders lopen intern tegen een enorme weerstand aan, die vaak ook nog eens geheel begrijpelijk is. Hoe leg je nu als manager of projectleider uit welke richting het op moet? Hoe ga je om met de weerstand van de medewerkers op de werkvloer tijdens een project? Hoe krijg je managers en teamleiders mee in je verandering? Hoe krijg je nu een situatie waarin medewerkers met enthousiasme zelf willen gaan verbeteren en zelfs gezamenlijk de voortgang monitoren en het leuk vinden? Hoe stel je hier een plan voor op? En hoe zorg je ervoor dat je zelf regisseur van het veranderingsproces blijft.

LSSP heeft onderzocht en ondervonden hoe je dit nu echt effectief doet. Als gevolg daarvan heeft ze deze Red Belt - Change Management © training ontwikkeld. Deelnemers worden opgeleid tot ‘Red Belt’ en zullen na afloop de bovenstaande uitdagingen aan durven gaan.

LSSP-Praktijkcertificering-foto

Onderwerpen LEAN CHANGE

Change Visie en Leiderschap

Het onderwerp hier is ‘Leiden van verandering’; De training laat zien wat verstaan wordt onder gecommitteerd leiderschap en hoe je dat in kunt zetten gedurende het veranderproces. Een ander onderwerp is ‘Creëer een gedeelde behoefte’; hoe ontwikkel je een gedeeld besef van urgentie bij iedereen? Een derde onderwerp is ‘Ontwikkel een visie’; formuleer een helder einddoel (ook in termen van gewenst gedrag). En hoe communiceer en deel je dat open, breed en begrijpelijk?

Mobiliseren & Commitment

De voornaamste vraag in deze module is: Hoe krijg je iedere cruciale medewerker in beweging? Deze training bestaat zowel uit theorie die beschrijft door welke psychologische curves mensen heengaan gedurende een verandering als uit een praktijkgeeelte. In dit praktijkgedeelte wordt met behulp van rollenspellen gesimuleerd hoe je nu het beste weerstand kunt herkennen en hoe er praktisch mee om kunt gaan.

Change Coachen

Binnen Change Coachen wordt je getrained in hoe je nu daadwerkelijk 1-op-1 een teamleider, manager of medewerker echt individueel kunt helpen. Ook gaan we in op hoe je kunt coachen bij weerstand. Hoe bereid je zo’n coachgesprek voor? Hoe ga je op zoek naar de pijn? Wat doe je vooral wel en wat vooral niet? Hoe geef je structuur aan het coachgesprek? En hoe zorg je dat de coachee na elk gesprek weer in beweging komt om zichzelf te verbeteren? Dit alles komt aan bod in de 2-daagse Change Coachen training, een zeer waardevolle mix van theorie en praktijksimulaties.

Change Monitoring & Borging

Deze training stelt je in staat tijdens het veranderproces de verandering goed te volgen en om na afloop van een project impact en resul- taat inzichtelijk te maken. Hoe kun je veranderingen echt borgen in de wortels van het bedrijf door middel van o.a. operationeel management? Hoe kun je na afloop van een project blijven meten en observeren (monitoren) en zo de verbeterde processen blijvend borgen? En hoe verander je ook de onderliggende systemen & structuren zoals IT en HR -systemen en het gedrag van nieuwkomers en bestaande medewerkers.