Procesoptimalisatie en automatisering bij Marvu

op

Marvu is gespecialiseerd in interne transportsystemen in de voedselverwerkende industrie. Sinds de oprichting in 1993 produceren zij transportbanden en speciaalmachines voor brood- en banketbakkerijen, voor de vleesverwerkende-, visverwerkende-, convenience-, agf- en zuivelindustrie. 

Lopende band afbeelding Marvu

Procesautomatisering en automatisering in de Praktijk bij Marvu

Dat Lean procesoptimalisatie en automatisering met behulp van RPA (Robotic Process Automation) goed samengaan, blijkt wel bij Marvu.

Het bedrijf besloot te investeren in Lean proces optimalisatie, en tegelijk verder te gaan met automatiseren. Concreet resultaat is onder meer dat de productie en voorraad aansturing en inrichting sterk zijn verbeterd, en dat verschillende processen zijn geautomatiseerd.

Marc Vulders (CEO) vertelt:

"Het verwerken van spareparts is in ons ERP en PLM systeem een handmatig en tijdrovend proces. Dit proces kon tot voor kort niet verder geautomatiseerd worden omdat het uitgevoerd moet worden in verschillende systemen.

Met RPA veranderde dat. Een attended RPA bot wordt door een medewerker gestart bij een nieuw spare part verzoek. De (software) robot opent de ERP en PLM applicaties zoals een gebruiker dat zou doen, en verwerkt de informatie op de juiste manier.

Het grote voordeel van RPA is dat het IT landschap niet aangepast behoeft te worden, en alle business logica in de bestaande applicaties volledig gerespecteerd wordt. Dit is vanuit compliance oogpunt belangrijk."

Het is op deze manier altijd inzichtelijk wat wanneer door de robot is gedaan. Dit succes smaakt naar meer.

Marvu heeft Starcode onder meer gevraagd ook een RPA oplossing te maken voor het samenstellen van handleidingen. Een tijdrovende en intensieve klus die prima door een software robot kan worden uitgevoerd. De business case van RPA is al snel positief. Gemiddeld is de terugverdientijd een half jaar.

Zie onderstaande afbeelding voor een onderzoek (Assessment) naar een business case. 

processoptimalisatie business case RPA Gemiddeld is de investering binnen een half jaar terugverdient.


“Zij leveren oplossingen voor Marvu’s Next Level” – Marc Vulders, DGA Marvu BV

 

Conclusie

Dank voor je interesse! Meer weten over de mogelijkheden van Lean en RPA tezamen voor jouw organisatie? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Of leer laagdrempelig deze verbeter-aanpak en schrijf je in voor de eendaagse training Yellow Belt Lean Bots!

Lean-Soft-Bots

 

Meer lezen over de volgende onderwerpen:

, ,

Spreek met een expert

LSSP_Marcus-zw

Marcus Bergman

Master Black Belt

Over LSSP:
Meer dan 50 jaar ervaring in het trainen, coachen en adviseren in lean en Six Sigma.

LSSP_Marcus-zw

Marcus Bergman

Master Black Belt

Trainer/Adviseur

"Waarom Lean Six Sigma? Vanwege het unieke karakter van de aanpak ontstaat er een echte win-win voor klanten en organisatie."

Onze Lean Six Sigma Trainingen

Benieuwd naar wat wij doen?
 
In onze brochure vind je ons volledige trainings- en consultancyaanbod.
Download de brochure