Voor wie is de Yellow Belt training?

op

De Lean Six Sigma Yellow Belt training is een uitstekende instapmogelijkheid voor professionals die hun eerste stappen willen zetten in de wereld van continu verbeteren en Lean Six Sigma.

Maar voor wie is deze training nu eigenlijk bedoeld?

Past de Yellow Belt bij mijn functie?

De Yellow Belt training past bij sommige functies beter dan bij andere, maar kan voor iedereen die zich bezig houdt met processen relevant zijn.

Dit kunnen operationele medewerkers zijn, managers die willen onderzoeken of Lean Six Sigma geschikt is voor hun organisatie of zzp´ers/consultants die de materie toe willen passen tijdens een nieuwe opdracht. Ook staat dit goed op jouw CV om een nieuwe opdracht binnen te halen.

Als Yellow Belt draag je bij aan Green en/of Black belt projecten en kan je zelf kleine verbeteringen doorvoeren binnen de organisatie met de opgedane kennis tijdens de Yellow Belt training.

Functies die wij vaak terug zien tijdens onze trainingen: 

  • Operators in de maakindustrie zoals voeding, chemie en pharma
  • Ambtenaren die hun processen beter willen inrichten
  • Staff medewerkers of adviseurs om een eerste indruk te krijgen
  • Consultants en/of zzp´ers 

Heb ik een vooropleiding nodig voor het volgen van een Yellow Belt training?

Een van de voordelen van de Yellow Belt training is dat er geen specifieke voorkennis vereist is. Een minimaal LBO/MBO denk- en werkniveau is aan te raden, maar is net als werkervaring geen vereiste.

Dus of je nu net aan het begin van je carrière staat of al jaren ervaring hebt, iedereen kan deelnemen aan de training en er bruikbare tools en kennis uithalen.

Moet ik een Yellow Belt hebben om een andere belt te mogen volgen?

Nee, het behalen van een Yellow Belt certificering is geen vereiste om door te stromen naar een hogere belt, zoals een Orange of Green belt

Yellow Belt beltstructuurEchter, het behalen van een Yellow Belt of Orange Belt certificering kan een solide basis leggen en je helpen om de meer geavanceerde concepten van Lean Six Sigma beter te begrijpen wanneer je besluit om verder te gaan met een Green Belt of Black Belt.


Conclusie

De Lean Six Sigma Yellow Belt training biedt een waardevolle kennismaking met de principes van procesverbetering, zonder dat daarvoor specifieke voorkennis vereist is. Of je nu op zoek bent naar een manier om je CV te versterken, je organisatie te helpen efficiënter te worden, of gewoon je begrip van Lean Six Sigma te vergroten, de Yellow Belt training is een uitstekende keuze en jouw eerste stap richting een continu verbeteraar.

Meer lezen over de volgende onderwerpen:

,

Meer vragen over of de Yellow Belt?

Website - Vincent - ZW - AREY20240301-0140-BW-1

Vincent Putman

Black Belt

Over LSSP:
Meer dan 50 jaar ervaring in het trainen, coachen en adviseren in lean en Six Sigma.

Website - Vincent - ZW - AREY20240301-0140-BW-1

Vincent Putman

Black Belt

"De Yellow Belt training is voor iedereen die een eerste stap wil maken met continu verbeteren"

Onze Lean Six Sigma Trainingen

Benieuwd naar wat wij doen?
 
In onze brochure vind je ons volledige trainings- en consultancyaanbod.
Download de brochure