Consultancy, Coaching & Interim

CONSULTANCY

Wat we doen

Lean Six Sigma Partners is een specialist op het gebied van continu verbeteren en verandermanagement. Wij zijn dagelijks bezig met het uitvoeren en begeleiden van verbeterinitiatieven. Dit gaat van het oplossen van specifieke problemen op een afdeling tot het opzetten en implementeren van grote strategische verbeterprogramma’s. Onze professionals maken het verschil met decennia ervaring op het gebied van procesverbeteringen en vernieuwingen. Wij doen dit in meerdere sectoren. Wij helpen organisaties onder meer met:

 • Realiseren van aantoonbare verbeteringen (KTV, MTV, EUR, etc.)
 • Opzetten en begeleiden van continu verbeter programma’s
 • Begeleiden van verbeter projecten
 • Interim programma- en projectmanagement
 • High Performing Quick Scans 
 • Lean (Six Sigma) Assessments
 • Coaching:
  • Individueel en team 
  • Instrumenteel en reflecterend 
 • Leiderschap ontwikkeling

Onze aanpak

Onze aanpak leidt tot duurzaam resultaat waarbij wij ons motto ‘voor doen’, ‘samen doen’, ‘zelf doen’ hanteren. Dit is een duurzame manier die ervoor zorgt dat werkwijzen en methodiek worden omarmd en opgenomen in de organisatie. Iedere consultant is ook werkzaam als trainer en coach, waardoor wij binnen trajecten moeiteloos kunnen wisselen tussen consultancy, training en coaching.

Diverse aanpakken zijn mogelijk om uw doel écht te bereiken. Samen werken wij met management en de werkvloer, zetten wij best practices in en hanteren wij de zogenaamde Metaplan aanpak. Uit onderzoek blijkt dat dit een effectieve, draagvlak-bevorderlijke aanpak is. Wij zetten onze diensten niet zozeer instrumenteel in, of als doel op zich, maar letten altijd op het beoogde doel van u.

 

voordoen-samendoen-zelfdoen

 

Uw verbeter ambitie

Consultancy projecten kunnen worden ingezet op losse problemen structureel op te lossen. De ROI hiervan is zeer positief. LSSP kan u ondersteunen zowel voor de korte- als de lange termijn. Gevraagd over de verbeter-ambitie redeneren professionals vaak zo: “ideaal is het als Lean wordt ingezet over de volle breedte van de organisatie” of “Verbeteren moet volledig in het DNA zitten”. Laten we hier pragmatisch mee om gaan. Het realiseren zulke doelen is een lange route en er leiden ‘vele wegen naar Rome’. LSSP kan u hier optimaal in ondersteunen vanwege onze jarenlange ervaring. Waar de reis begint hang af van twee dingen:

 • Waar bevindt uw organisatie zich op dit moment?
 • Wat zijn de ambities van uw organisatie?In onderstaand diagram staan verschillende ambitieniveaus weergegeven met daarbij hoe Lean Six Sigma ingezet kan worden. Wilt u de ‘Lean reis’ maken met de afdeling, een business unit of met de gehele organisatie? Er zijn nogal wat keuzes die u kunt maken om van A naar B te komen. Dat is een combinatie van ambities en realiteitszin, waarbij LSSP graag bedrijfskundig en strategisch mee wil denken.

 

Uw organisatie naar een (nog) hoger niveau

Naast klassieke continu verbetertrajecten ondersteunen wij senior management, (top)teams en individuen naar een Next Level in High Performance. LSSP heeft in samenwerking met enkele partners onder meer een High Performance Organization (HPO) assessment ontwikkeld, op basis van (recent) wetenschappelijk onderzoek. Een voorbeeld hiervan is onze tweedaagse Quick Scan om te kijken waar uw organisatie staat als ‘High Performer’.
Afspraak maken?

Kortom: een top organisatie worden en een hogere prestatie realiseren? Wij komen graag (vrijblijvend) bij u langs!

COACHING

Tijdens het verbeteren komt u voor verschillende uitdagingen te staan in de rol van verander- of projectmanager. Wellicht heeft u vanuit de training al de juiste kennis en ziet u de praktische toevoeging hiervan, maar zou u graag begeleiding willen. Ook is het mogelijk om individuen of teams naar een hoger niveau te brengen. Coaching is hier uitermate geschikt voor.

LSSP biedt coaching aan om het maximale resultaat uit uw verbeterinitiatieven te halen. LSSP begeleidt, maar u behoudt zelf de controle. LSSP wordt uw sparringpartner, iemand met de kennis en ervaring die fungeert als vraagbaak, en u helpt het project te versnellen en blijvende successen te behalen.

De coach helpt bij uitdagingen zoals het faciliteren van workshops, uitvoeren van data-analyses, omgaan met weerstand en realisatie van een specifiek project. 

Samen stellen wij een coaching plan op waarin de inzet van LSSP volledig afgestemd wordt op uw persoonlijke doelen.

Coaching heeft vele voordelen:

 • Coaching is probleemoplossend, er kan direct tot actie over worden gegaan
 • Coaching is een blik van buitenaf, iemand die voldoende afstand heeft tot de processen
 • Coaching zorgt voor duidelijkheid en inzicht in de te nemen stappen
 • Coaching helpt om de verandering niet een tijdelijk, maar blijvend effect te laten hebben
 • Coaching is een sterke motivator, waarbij de coach u helpt en committeert

Specifiek voor deelnemers is het mogelijk om gecoacht te worden voor hun Green-, Black- of Master Black Belt praktijkcertificering

INTERIM

Voor specifieke uitdagingen bieden wij ook interim-management diensten aan. Hierbij wordt een consultant of manager van LSSP voor een bepaalde tijd ingezet om bijvoorbeeld iemand tijdelijk te vervangen, een afdeling opnieuw in te richten of een tijdelijke rol te vervullen. Dat kan op het gebied van programmamanagement, projectmanagement maar ook voor de invulling van lijnfuncties.

Wij geloven dat diepgaande specialistische expertise de randvoorwaarde is om in relatief korte tijd het verschil te maken. LSSP levert daarom specialisten die altijd net een stapje meer zetten en toegevoegde waarde leveren door hun bewezen expertise en professionaliteit.

Quote: “De adequate vervanging van onze programmamanager heeft ervoor gezorgd dat de voortgang van ons verbeterprogramma verzekerd is”

Het verschil tussen Interim en Consultancy kan verwarrend zijn. Eenvoudigweg komt het erop neer, dat een interimmer een permanente of nieuwe vacature binnen een organisatie tijdelijk invult, tot er een permanente werknemer wordt gevonden. Een consultant voert tijdelijk werk uit, zoals een (verbeter)project.Afspraak maken?