5 voordelen van een Green Belt training

op

Een Green Belt training in (Lean) Six Sigma combineert de principes van Lean Manufacturing en Six Sigma om verspilling te verminderen, de efficiëntie te verhogen en de kwaliteit te verbeteren. De training is ideaal voor mensen die hun kennis willen uitbreiden en een actieve rol willen spelen in het verbeteren van processen binnen hun eigen organisatie.

Een Green Belt werkt in organisatie als verbeteraar om op deze manier op gestructureerde wijze aantoonbare verbeteringen te realiseren. In onze trainingen zien wij uiteenlopende functies in verschillende industrieën maar de meest voorkomende zijn (aankomende) adviseurs, projectleiders en lijnmanagers.

Hieronder hebben wij de 5 voordelen onder elkaar gezet van het volgen van een Green Belt training

5 voordelen van een Green Belt training

1. Praktische toepasbaarheid

Een Green Belt training is sterk praktijkgericht, bij een online variant natuurlijk minder dan een fysieke training. Tijdens de training werk je gezamenlijk als groep aan een simulatie zodat de theorie in leven komt in de praktijk.

Ook worden bepaalde tools, zoals de visgraatanalyse, uitgelegd aan de hand van voorbeelden binnen jouw eigen organisatie.

Deze praktische benadering zorgt dat je direct aan de slag gaat met eigen cases en waarde kan toevoegen aan jouw organisatie.

Ook wordt geadviseerd bij Lean Six Sigma Partners om parallel voor jouw praktijkcertificering te gaan, waarbij je aan de hand van de DMAIC-methode parallel werkt aan een volledig verbeterproject binnen jouw organisatie gecoacht door jouw trainer.

Voordoen, samendoen en zelfdoen is de insteek van onze trainingen.voordoen-samendoen-zelfdoen

 

2. Breed scala aan tools en technieken

Tijdens de Green Belt training leer je werken met diverse Lean en Six Sigma tools en technieken, zoals de SIPOC en een Value Stream Map. Ook leer je een grondige analyse te doen met een visgraatdiagram, spaghetidiagram en 5x waarom.

Kies je voor de Six Sigma variant wordt Lean aangevuld met projectmanagement, experimenten en data-analyses.

Deze Lean en Six Sigma tools zijn essentieel voor het systematisch analyseren en verbeteren van bedrijfsprocessen. Het beheersen van deze technieken stelt je in staat om verspilling te verminderen, kwaliteit te verbeteren en klanttevredenheid te verhogen.

3. Gecertificeerde Opleiding:

Veel Green Belt trainingen zijn gecertificeerd door internationaal erkende instellingen, wat betekent dat ze voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. Deze certificeringen bieden een kwaliteitsgarantie voor de opleiding en verzekeren dat je een erkend certificaat ontvangt na voltooiing.

Dit certificaat is waardevol op de arbeidsmarkt en geeft aan dat je beschikt over de vaardigheden en kennis die nodig zijn om succesvol te zijn in Lean Six Sigma projecten.

Bij Lean Six Sigma Partners zijn wij geaccrediteerd door Lean competency system (LCS), Council for Six Sigma certification, ASQ en NRTO. Lees hier meer over onze accrediterende instanties 

LCSCouncil for Six Sigma CertificationNRTO_keurmerkASQ-1

4. Toepassing in Verschillende Sectoren

De kennis en vaardigheden die je opdoet tijdens de training zijn breed toepasbaar in verschillende sectoren. Of je nu werkt in de dienstverleningssector, gezondheidszorg, financiën, of een productieomgeving. De open trainingen zitten worden dan ook gevolgd door mensen uit verschillende sectoren.

De technieken en methoden die je leert zijn universeel inzetbaar. Dit maakt je veelzijdig en vergroot je inzetbaarheid binnen verschillende industrieën, waardoor je, vooral als adviseur, in meerdere industrieën de materie kan inzetten.

5. Een Green Belt voegt waarde toe

Green Belts kunnen aanzienlijke besparingen realiseren binnen hun organisaties. Na het voltooien van de training ben je in staat om verbeteringen te implementeren die kunnen leiden tot flinke kostenbesparingen per project.

Green Belts bij LSSP besparen gemiddeld 25k op een project. Meer informatie voor de praktijkcertificering kan in deze blog: Waarom zou je een Green Belt praktijkcertifering doen?

Meer lezen over de volgende onderwerpen:

,

Meer weten over de Green Belt?

Portretfoto Vincent cirkelvorm

Vincent Putman

Black Belt

Over LSSP:
Meer dan 50 jaar ervaring in het trainen, coachen en adviseren in lean en Six Sigma.

Portretfoto Vincent cirkelvorm

Vincent Putman

Black Belt

"De technieken en methoden die je leert zijn in elke industrie inzetbaar"

Onze Lean Six Sigma Trainingen

Benieuwd naar wat wij doen?
 
In onze brochure vind je ons volledige trainings- en consultancyaanbod.
Download de brochure