Vervolgtrainingen na een Yellow Belt of Orange Belt training

op

Na het succesvol afronden van de Yellow Belt en/of Orange Belt training, heb je een goede basis in Lean en Six Sigma en kun je beginnen met kleine verbeteringen doorvoeren.

Om echt aan de slag te kunnen gaan met grote verbeterprojecten en een serieuze impact te maken in jouw organisatie raden wij aan een vervolgtraining te doen. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden en in deze blog worden deze toegelicht zodat jij de juiste keuze kan maken.

Green Belt Training: Van theorie naar praktijk

Binnen de beltstructuur is de meest logische vervolgstap de Green Belt training. Dit is een training dat je kan volgen in twee varianten: de Lean Green Belt (6 dagen) en de Lean Six Sigma Green Belt (8 dagen).

De twee extra dagen bij de Lean Six Sigma training zijn gericht op de statistische kant (Six Sigma) - ideaal voor wanneer jouw organisatie veel met data werkt. Six Sigma vult hier dus Lean aan met (meer) diepgaande kennis over data analyses en experimenten.

Gedurende de Green Belt training ga je aan de slag met een eigen gekozen DMAIC verbeterproject binnen jouw organisatie zodat je direct de geleerde theorie tussen de trainingen door in de praktijk kan toepassen.

LSSP raadt aan om een praktijkproject parallel aan de training te doen maar dit is geen must, je kan hier elk gewenst moment mee beginnen. Dus ook na het behalen van jouw theorie certificaat.

Green Belt CTA

Red Belt Training: Changemanagement

De Red Belt training is een door Lean Six Sigma Partners ontwikkelde training en kan ook een mooie vervolgstap zijn na de Yellow Belt/Orange Belt.

Deze training staat los van de traditionele beltstructuur en focust zich meer op change management. De Red Belt focust zich op meerdere aspecten rond verandermanagement en geeft antwoord op de vragen:

1. Hoe leg je als manager of projectleider uit welke richting het op moet?
2. Hoe ga je om met de weerstand van medewerkers op de werkvloer tijdens een project?
3. Hoe krijg je managers en teamleiders mee in je verandering?
4. Hoe krijg je nu een sitautie waarin medewerkers met enthousiasme zelf willen gaan verbeteren?
5. Hoe zorg ik dat zelf regisseur van het veranderingsproces blijf?

Red Belt

LOM Training: Dag- en weekstarts

De LOM training is een 2-daagse training die zich richt op het borgen van een cultuur van continu verbeteren door middel van dag- en weekstarts. Je leert over het correct uitvoeren hiervan, welke rollen je hebt binnen LOM en het monitoren van de KPI’s.

De LOM training is ideaal als inhouse-traject omdat je met je collega’s de theorie meteen in praktijk brengt aan de hand van jullie werkplek, doelstellingen en bedrijfsvoering.

LOM training CTA

Conclusie

Concluderend kan je zeggen dat de Green Belt de logische vervolgtraining is binnen de beltstructuur omdat deze veelal dieper in gaat op wat je bij de Yellow en/of Orange Belt hebt geleerd. Mocht je meer willen weten over de menselijke kant van een verbetercultuur is de Red Belt de training voor jou. En wil je direct aan de slag met het borgen van continu verbeteren door middel van dag- en weekstarts dan is de LOM training het ideale vervolg

Weet je nog steeds niet welke training bij jou past, vul dan de keuzehulp in of stel je vraag hieronder.

Meer lezen over de volgende onderwerpen:

, ,

Meer weten over de trainingen?

Portretfoto Vincent cirkelvorm

Vincent Putman

Black Belt

Over LSSP:
Meer dan 50 jaar ervaring in het trainen, coachen en adviseren in lean en Six Sigma.

Portretfoto Vincent cirkelvorm

Vincent Putman

Black Belt

"Veel te maken met weerstand tijdens een verandering? Kies dan de Red Belt"

Onze Lean Six Sigma Trainingen

Benieuwd naar wat wij doen?
 
In onze brochure vind je ons volledige trainings- en consultancyaanbod.
Download de brochure