Waarom een Green Belt training volgen?

op

Wil jij verbeteren binnen jouw organisatie? Zie je dat dingen slimmer en beter zouden kunnen? Of wil je processen optimaliseren? Dan is een Green Belt training een goede keus voor jou. In het onderstaande blog vertellen we je meer over wat een Green Belt training inhoudt en wat de voordelen van een Green Belt certificering zijn. 

DMAIC methode

Uiteraard komen er tijdens de training diverse aspecten omtrent het verbeteren binnen een organisatie aan bod. Echter wordt er tijdens de training gewerkt aan de hand van de DMAIC methode. Tijdens de training leer je om zelfstandig een verbeterproject uit te voeren volgende de DMAIC methode. Deze methode staat voor de verschillende project fases: 

DMAIC.png
  • Define: wat is het probleem?
  • Measure: hoe groot is het probleem?
  • Analyse: wat zijn de grondoorzaken?
  • Improve: wat zijn de beste oplossingen?
  • Control: hoe borg ik de oplossingen?

Deze methode geeft je structuur tijdens je verbeterproject. Je kan hiermee elk probleem of proces verbeteren. Werk je in de dienstverlening of in een productieomgeving? De DMAIC project aanpak is altijd toepasbaar.

De voordelen van een Green Belt Training

Met deze methode als rode draad voor de training leer je per fase een groot aantal tools en technieken zelf toe te passen. Voorbeelden hiervan zijn: SIPOC, Project Charter/A3, 5x waarom, Visgraat, Brown Paper process mapping, VSM etc.

Ondersteuning bij je verbeterproject is een groot onderdeel van de training. Zo worden er veel praktijkvoorbeelden gedeeld en besproken, zodat de toepasbaarheid in de praktijk optimaal is.

Ook worden er een aantal simulaties uitgevoerd, zodat je als Green Belt ook begrippen zoals flow, pull en kanban ervaart. Je leert dit alles op een interactieve manier door zelf aan de slag te gaan met de tools en technieken tijdens de training.

Resultaten Green Belt Training

Na het afronden van de Green Belt training ben je onderandere in staat om: 

  • Processen in kaart te brengen
  • Verspilling te leren herkennen
  • Verbeteringen te realiseren

Daarnaast ben je in staat om als Green Belt besparingen van minimaal €25.000 te realiseren! Interesse in een Green Belt training? Bekijk onze mogelijkheden of neem direct contact op.  

Meer lezen over de volgende onderwerpen:

Meer weten over de Green Belt?

Portretfoto Marcus cirkelvorm

Marcus Bergman

Trainer/Adviseur

Over LSSP:
Meer dan 50 jaar ervaring in het trainen, coachen en adviseren in lean en Six Sigma.

Portretfoto Marcus cirkelvorm

Marcus Bergman

Master Black Belt

"Waarom Lean Six Sigma? Vanwege het unieke karakter van de aanpak ontstaat er een echte win-win voor klanten en organisatie."

Onze Lean Six Sigma Trainingen

Benieuwd naar wat wij doen?
 
In onze brochure vind je ons volledige trainings- en consultancyaanbod.
Download de brochure