Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) | Lean Six Sigma Partners

Doel
• Je natuurlijke gedragsvoorkeur begrijpen in relatie tot jouw bijdrage en effectiviteit als teamlid
• Identificeren en verklaren van sterktes en mogelijke gebieden van zwakte in een team
• Specifieke taken laten uitvoeren door teamleden die juist daarin sterk zijn

In het kort
De Myers-Briggs Type Indicator is een van ’s werelds meest gehanteerde psychologische tools die individuen/teamleden helpt om hun natuurlijke gedragsvoorkeur te begrijpen.

Toelichting
Het individuele MBTI-profiel bestaat uit vier letters en wordt bepaald naar vier voorkeuren; (1) Energie; extrovert of introvert (E of I), (2) Intelligentie; concreet of abstract (S of N), (3) Besluitvorming; denken of voelen (T of F) en (4) Levensstijl; structuur of flexibiliteit (J of P). Omdat elke voorkeur twee opties biedt zijn er dus zestien mogelijke combinaties. 

Meer informatie over Myers-Briggs Type indicator? Schrijf je in voor de Green Belt Training 

MBTI tabel.png

Synoniem en/of alternatief
Een complexer en genuanceerder model, maar (taal)wetenschappelijk gezien erkend door de 'herhaalbaarheid' en voorspellende kracht ervan bij asssessments, is de Big Five (met vijf in plaats van vier dimensies). Ook alternatieven als de Roos van Leary, DISC (juist door de eenvoud goed om vlot 'op de werkvloer' in te zetten) ofwel de Kleurentest van De Caluwé zijn populair. In teamverband hanteert men als alternatief ook vaak de teamrollen van Belbin (zie voor Belbin het hoofdstuk Define van DMAIC). 

Praktijkcertificering Green Belt

 

 

Ontdek onze trainingen